В тази статия ще откриете какви са ползите от пробиотичните

...
В тази статия ще откриете какви са ползите от пробиотичните
Коментари Харесай

Ползите от пробиотичните добавки за здравето на бъбреците

В тази публикация ще откриете какви са изгодите от пробиотичните добавки за здравето на бъбреците и по какъв начин да разрешите бъбречните проблеми.

Червата и бъбреците са комплицирано преплетени, само че това не е изцяло явно, до момента в който бъбречната функционалност не стартира да понижава. Хората с бъбречни проблеми постоянно изпитват небалансиран микробиом на червата заради диета или медикаменти, наред с други неща.
6 храни за здрави бъбреци през зимата
Когато става въпрос за здравословно хранене, изборът на храни, насърчаващи здравето на бъбреците, нормално не е измежду целите на...
Прочети повече
По-специално, чревният микробиом е от решаващо значение за имунната и храносмилателната система. Този дисбаланс основава негативна противоположна връзка, която може да аргументи в допълнение увреждане на бъбреците. Едно допустимо решение е въвеждането на пробиотици за здравето на бъбреците.

Чревна микробиома, пробиотици и пребиотици

Чревният микробиом е комплицирана система от микроорганизми (гъбички, бактерии, вируси и др.), които живеят в стомашно-чревния тракт на индивида. Това обгръща устата, стомаха, тънките вътрешности, панкреаса, черния дроб и дебелото черво.

Полезните бактерии, намиращи се естествено в стомашно-чревния тракт, съставляват по-голямата част от пробиотичните добавки, които можем да намерим. Целта е да се покачат равнищата на " положителните " бактерии и да се понижат неприятните. Това може да се реализира посредством консумация на задоволително пребиотици, да вземем за пример посредством добавки с фибри, които " хранят " потребните бактерии.

Основни функционалности на бъбреците
Какво предизвиква камъните в бъбреците и по какъв начин да се предпазим
Образуването на камък в бъбреците би било един от „ лимоните “ на живота, само че знаете ли, че в случай че пиете лимонен сок, съгласно експ...
Прочети повече
Бъбреците са чифт органи, всеки с размерите на мобилен телефон, ситуирани надалеч обратно в горната част на корема. Основната им функционалност е тройна: отделят значими хормони, контролират кръвното налягане и отделят токсините и непотребните минерали и витамини.

Пробиотици и бъбречна функционалност

Продължавайки в региона на пробиотиците, някои варианти като S. thermophilus (KB19), L. acidophilus (KB27) и B. longum (KB31), могат да оказват помощ за поощряване на елиминирането на токсините, които се натрупват в дебелото черво. С помощта на пребиотични нишки, потребните бактерии могат да метаболизират токсините и да ги употребяват като източник на храна. Тези отрови по-късно се отделят от тялото по време на придвижванията на червата, което оказва помощ за облекчение на тежестта върху бъбреците.

От друга страна, има опция за банкет на общ пробиотик, със варианти за чревно здраве. Това може да помогне и на хора с бъбречни проблеми. Въпреки че няма да употребяват интензивно отрови, те могат да оказват помощ за възобновяване на чревния ви микробиом и облекчение на чревната дисбиоза. От своя страна пациентите ще имат  понижено инфектиране и по-малко бактерии, произвеждащи уремия.

Много пациенти с бъбречни проблеми могат да се възползват от пребиотици и пробиотици, само че те би трябвало деликатно да избират тези добавки. Пациентите би трябвало да одобряват единствено пребиотични и пробиотични формулировки, които са утвърдени от техния доктор, с цел да се подсигурява, че няма инцидентно да нарушат диетичните си ограничавания.
Невероятната изгода от кафето за бъбреците
Кафето е една от най-популярните освежителни питиета в света. Учените са разкрили, че то може да предотврати заболяване, което визира 15...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР