В тази ситуация не трябва да се политиканства, трябва да

...
В тази ситуация не трябва да се политиканства, трябва да
Коментари Харесай

Аврамова обясни откъде идват и къде отиват милионите за ремонтите на магистралите

 В тази обстановка не би трябвало да се политиканства, би трябвало да бъдем виновни и единни, с цел да се оправим. Това разяснява районният министър, която изкара 10 дни в изолираност.

" Надявам се специалистите да вземат най-хубавите решения и ние като политици да се съобразим с тях, тъй че да запазим живота и здравето на хората ", съобщи Аврамова в ефира на  " Здравей, България ".

Тя даде детайлности и за стълба " Зелена България ".

" Няма безвъзмездни действия. Това е стратегия за енергийна успеваемост. Ще включва изолираност, замяна на дограма и топлоизолация на покрив. Тази стратегия ще включва и интелигентни решения – възобновими източници на сила ", изясни Аврамова. Ще има съфинансиране - 5 или 10%, само че то ще бъде поето по други механизми. Разработват се четири разновидността.

" За нас е ясно, че хората в случай че би трябвало да извадят даже 5-10 лева от джоба си, постоянно ще има в един вход някой, който да блокира нейното осъществяване. Ние не желаеме да бъде блокирана ".

Програмата би трябвало да започва през април 2021 година " Първите 2 години би трябвало да бъдат контрактувани огромна част от средствата ", изясни министърът.

Относно строителството на автомагистрала " Хемус " Аврамова изясни, че досега има обезпечени средства за пътя до Велико Търново, както и отчасти за 7-ми и 8-ми сектор, където в този момент върви проектантска активност.

" До този миг не мога да кажа какъв брой ще коства автомагистралата от Боаза до Буковци и Белокопитово, където се работи сега, защото нямаме направени механически планове за целия сектор, добави тя.

На " Струма " е прокопан 2/3 от тунела " Железница ", работи се и на моста преди този момент. " За Кресненското дефиле има процедура за избор на реализатор ", сподели министърът.

Днес може да бъде пуснато и придвижването по ремонтираните 12 км от " Тракия " в посока Бургас. Общо 53 ще бъдат ремонтирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР