В тази рубрика ще разказваме за технологичните промени в света.

...
В тази рубрика ще разказваме за технологичните промени в света.
Коментари Харесай

Да се завърнеш в твоята смарт къща…

В тази графа ще описваме за софтуерните промени в света. Идеята е да помогнем да се разбере езикът на новото време и неговите преимущества.

Нашият дом е нашата цитадела. Но какъв брой добре е охранявана тя, когато ни няма? Днес ще обърнем внимание на феномена “ интелигентен дом ” и изгодите от интелигентните уреди.

Какво е автоматизация вкъщи?

Автоматизацията на битовата техника дава опция за управление на уредите им чрез мобилно устройство. Съвременните уреди към този момент могат да се програмират, тъй че те да правят съответни дейности. Дали това ще е надзор на светлината посредством времеви команди, включване на климатик в избран час, или активиране на тревога, опциите на автоматизацията са многообразни. Най-разпространените образци са пръскачките на ливади, светлините, или климатичните системи. Също по този начин, с далечен надзор могат да се държат под око аларми, ключалки на порти, охранителни камери и други.

Как информацията стига до нас?

Отдалеченият достъп е едно от главните качества на “умния дом ”. Чрез смарт телефони или таблети, ръководството на уреди е елементарно, гъвкаво и комфортно. Единственото изискване е съществуването на Интернет. Уредите могат да получават или гласови команди от разстояние или посредстом мобилна апликация, обвързвана към дадения апарат.

Какви са изгодите?

“Умният дом ” е за предпочитане, когато става въпрос за комфорт, както и когато желаеме да спестим средства. Когато електрическите уреди работят в несъмнено време, сметките понижават, а природата ликува от спестената сила. Уредите могат да са в неактивен режим и да се задействат единствено при дадени команди – стаите могат да се затоплят или изстудяват, единствено когато има потребността за това (чрез авансово заложени параметри). Също по този начин, при умните (смарт) уредите няма отдалечени, което анулира грижите за пазенето им или лепенето на вредите по тях. Една от най-важните обществени изгоди от автоматизацията са уредите, които оказват помощ на хора в неравностойно състояние, да вземем за пример като ултразвуковите очила за незрящи хора, които вибрират при приближаване на различен човек или предмет.

Речник:

Гугъл Home [Гугъл хоум] е аудио колонка, посредством която потребителите изговарят дадена команда, с цел да управляват домашните си уреди. Този високоговорител може да бъде употребен за условие на информация от Интернет. Така, без да се докосвате до компютър, можете да издадете команда за намиране на рецепта, да контролирате музиката си и така нататък

Прахосмукачка-робот е автоматизирана прахосмукачка, която единствено с едно настискане на бутона събира всички мръсотии.

За повече информация, посетете https://blogtogranny.com/,  а за спомагателни въпроси,пишете на [email protected].
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР