В тазгодишното издание на Маратон Пловдив няма да има надпревара

...
В тазгодишното издание на Маратон Пловдив няма да има надпревара
Коментари Харесай

Без класическата 42-километрова дистанция на пловдивския маратон

В тазгодишното издание на Маратон Пловдив няма да има конкуренция на 42 километра, оповестиха уредниците. Причината са множеството инфраструктурни планове, реализиращи се сега в града, което не разрешава обезпечаването на нужното трасе за класическата маратонска отдалеченост. 

Така през тази година конкуренциите на маратона ще бъдат две: полумаратон на 21 километра, както и обичайният Амбелино Кидс рън за деца от 6 до 13 години.  

Стартът на полумаратона ще бъде даден в неделя (30 октомври) от 9:00 часа на площад „ Централен “, като досега в него присъединяване са декларирали 950 състезатели от 18 разнообразни страни.   

За обезпечаване сигурността на участниците, придвижването на МПС по маршрута на маратона ще бъде затворено в интервала от 09:00 до 12:30 часа. 
 Около 500 участници са регистрирани в планинския маратон Около 500 участници са регистрирани в планинския маратон " Хайдушки пътеки "
За присъединяване в Полумаратон Пловдив е належащо искащите да са навършили 16 години, а тези, които към момента не са навършили тази възраст, ще бъдат допускани до присъединяване само с пълновръстен компаньон по време на цялото тичане. 

Ден по-рано, на 29 октомври, събота, от 10:00 часа ще стартира и конкуренцията при малчуганите. В Амбелино Кидс Рън ще вземат участие деца на възраст от 6 до 13 години.  

Отново в събота, от 09:00 до 18:00 часа, в особено построената за събитието Експо зона, в която ще показват своите артикули и услуги 27 изложители, ще бъдат раздавани и номерата за присъединяване в Полумаратон Пловдив.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР