В търсене на решения на проблемите около украинското зърно в

...
В търсене на решения на проблемите около украинското зърно в
Коментари Харесай

Министрите на земеделието в ЕС се събират на среща за украинското зърно

В търсене на решения на проблемите към украинското зърно в няколко страни-членки се събират министрите на земеделието от Европейски Съюз.

Сред главните тематики е обстановката на пазара на фона на войната в Украйна.

От Киев показаха схващане, че експортът на техни аграрни култури е засегнал европейските страни. По-рано пред евродепутати украинският заместник-министър на земеделието Маркиан Дмитра-Севич се разгласи за договаряния в търсене на компромис.
Трябва да се разбере, че обстановката има и позитивно въздействие върху пазара на Европейски Съюз. Цената на зърното стана по-конкурентна. Вярваме, че договарянията с нашите съседи, нашите другари, които ни обезпечават невероятна поддръжка, са главният път за намиране на компромисни решения. Дискусиите сред другари са естествен развой. Уверени сме, че ще успеем да реализираме решение, което ще е задоволително и за двете страни. Врагът се пробва да употребява тези полемики за свои цели. Ние обаче няма да му позволим да го направи.
Маркиан Дмитрасевич, зам.-министър на земеделието на Украйна

Дмитрасевич добави, че украинското зърно нямаше да се задържа в избрани страни от общността, в случай че не се изкупуваше там.

До края на юни в България е в действие възбрана за вноса на някои зърнени култури и храни от Украйна. Полша и Унгария също не разрешиха експорта на своя територия.

Междувременно в писмо до съветския президент Владимир Путин генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи пътища за удължение на договорката, която разрешава износа на украинско зърно през Черно море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР