В търсене на източници за растеж HPE придобива Juniper Networks(снимка:

...
В търсене на източници за растеж HPE придобива Juniper Networks(снимка:
Коментари Харесай

HPE поглъща мрежовата компания Juniper Networks


В търсене на източници за напредък HPE придобива Juniper Networks
(снимка: HPE)

ИТ корпорацията Hewlett Packard Enterprise (HPE) разгласи съглашение за усвояване на производителя на мрежово и телекомуникационно съоръжение Juniper Networks, оповестиха международните организации. 

Очаква се HPE да придобие Juniper Networks за 13 милиарда $. След издание на новината, акциите на Juniper Networks се покачиха с повече от 22%, до момента в който котировките на HPE понижиха със 7,5%.

Пазарната капитализация на HPE е към 23 милиарда $, а тази на Juniper Networks е 9,6 милиарда $. През последните три месеца капитализацията на HPE се е нараснала с 5,2%, до момента в който повишаването на Juniper Networks се прави оценка на 12,7%.

Според анализатори, закупуването на Juniper Networks ще помогне на HPE да укрепи позицията си на пазара на технологии за изкуствен интелект. HPE се пробва да стане основен снабдител на компютърно съоръжение за компании, които желаят да започват AI процеси в своите местни центрове за данни, както и в облачната инфраструктура.
още по темата
Така да вземем за пример, неотдавна HPE разгласи нова линия сървъри, които се интегрират с графичните процесори на Nvidia и се употребяват за осъществяване на свързани с AI задания.

Що се отнася до Juniper Networks, активите на компанията включват услуга Mist AI, която употребява логаритми за машинно образование, с цел да усъвършенства опциите за безжичен достъп. Мрежовият производител употребява също изкуствен интелект, с цел да разшири опциите на своя програмен продукт за сигурност.

„ HPE се интересува от плана Mist AI ”, разяснява Чарлз Кинг, анализатор от Pund-IT Inc. Ако договорката се реализира на цена от 13 милиарда $, тя ще се трансформира в най-голямата покупка на HPE след придобиването на Autonomy и EDS.

Холгер Мюлер от Constellation Research има вяра, че закупуването на Juniper Networks може да има смисъл за HPE, защото корпорацията обезверено търси нови източници на напредък на бизнеса си. Придобиването на Juniper Networks може да способства за развиването на подразделението HPE Aruba Networks, което, съгласно Мюлер, сподели положителни резултати през последните години, само че бизнесът му остава прекомерно дребен.

“Изглежда, че HPE има намерение да обърне повече внимание на мрежовите решения, с цел да усили наличието си на пазара на локалните системи. Juniper Networks има възходящ заоблачен бизнес, както и обилни триумфи в региона на световните мрежи и изкуствения разсъдък ”, прибавя анализаторът от Constellation Research.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР