В тържествена атмосфера, навръх 170-тата годишнина от рождението на Иван

...
В тържествена атмосфера, навръх 170-тата годишнина от рождението на Иван
Коментари Харесай

Община Мездра награди победителите в Национален литературен конкурс

В тържествена атмосфера, точно на 170-тата годишнина от рождението на Иван Вазов, Община Мездра връчи премиите на отличените в Деветия народен книжовен конкурс за роман "Дядо Йоцо гледа " на Туристически комплекс "Дядо Йоцо ".
Преди връчването на премиите ръководителят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов връчи на кмета Иван Аспарухов почетна грамота и почетна значка за проявеното родолюбиво начинание и поддръжката му за локалните създатели. Иван Аспарухов пък връчи почетна грамота на моторът на културата в Мездра повече от 30 години, именуван постоянно от кмета и приятелите "министър на културата " Валентин Вълчев, който към този момент се отдръпна в пенсия.
Председателят на журито Трендафил Василев прочете протокола от съвещанието на журито и дружно с кмета Аспарухов връчиха премиите на отличените: Две втори награди - на Валя Василева от София за описа "Търгът " и на Николина Серафимова от Пловдив за "Кътче Родина ". Трета премия бе връчена на локален създател - Дарина Цветкова от Зверино за описа "Нишка живот ". Поощрителни оценки получиха Калоян Захариев за "Да видиш сърцето си " и Деница Димитрова за "По пътеката на дъхавия люляк " и двамата от София.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР