В Търговския регистър е вписано вливането на СИБАНК в Обединена

...
В Търговския регистър е вписано вливането на СИБАНК в Обединена
Коментари Харесай

ОББ и СИБАНК окончателно се обединиха

В Търговския указател е вписано вливането на СИБАНК в Обединена българска банка. С това СИБАНК престава да съществува като настрана юридическо лице, а клиентите є стават клиенти на ОББ. “Правното вливане на СИБАНК в ОББ е последваща стъпка в окрупняването на бизнеса на белгийската KBC Груп в България.
Организирали сме процесите по този начин, че трансформацията да стане съвсем незабелязано за клиентите. Крайната цел е към този момент още по-голямата банка ОББ да бъде образец за отличен финансов сътрудник ”, разяснява основният изпълнителен шеф на ОББ Петър Андронов.

Заради вливането не е належащо преиздаване на кредитните и дебитните карти до приключване на тяхната годност. Условията по заеми, депозити и други артикули и услуги се резервират, според подписаните с всяка от двете банки контракти, гласи формалното известие.

Сметките на всички досегашни клиенти на СИБАНК обаче ще имат IBAN номера, съдържащи името на ОББ, а точно – UBBS. Тази смяна ще настъпи след няколко месеца. Тя е техническа и по никакъв метод няма да се отрази на сметките на клиентите. Старият и новият IBAN номера ще действат паралелно до края на ноември 2018 година Всички клиенти ще бъдат осведомени за възможни промени посредством имейл, персонално писмо, телефонно позвъняване или SMS.

Поетапното сливане на клоновата мрежа на ОББ и СИБАНК ще продължи. 32 клона към този момент обслужват клиенти и на двете банки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР