В Търговския регистър бе вписано юридическото вливане на СИБАНК ЕАД

...
В Търговския регистър бе вписано юридическото вливане на СИБАНК ЕАД
Коментари Харесай

Официално: ОББ и СИБАНК се обединиха

В Търговския указател бе вписано юридическото вливане на СИБАНК ЕАД в Обединена българска банка АД (ОББ). С това СИБАНК престава да съществува като настрана юридическо лице, а клиентите ѝ автоматизирано стават клиенти на ОББ. Обединяването на двете банки е развой, който цели да изведе на челни позиции новата, по-голяма ОББ.

„ Организирали сме процесите си по този начин, че трансформацията да стане съвсем незабелязано за клиентите. В тригодишната ни тактика качеството на потребителско обслужване е мотор за развиване. Вярвам, че това ще бъде очевидно още в тази година ", разяснява основният изпълнителен шеф на ОББ Петър Андронов.

Няма промени за клиентите на ОББ и СИБАНК вследствие на правното вливане. Не е належащо преиздаване на кредитните и дебитните карти до приключване на тяхната годност. Условията по заеми, депозити и други артикули и услуги се резервират, според подписаните с всяка от двете банки контракти. Сметките на всички досегашни клиенти на СИБАНК ще имат IBAN номера, съдържащи името на ОББ, а точно – UBBS. Тази бъдеща смяна ще настъпи след няколко месеца. Тя е изцяло техническа и по никакъв метод няма да се отрази на сметките на клиентите. Старият и новият IBAN номера ще действат паралелно до края на ноември 2018 година Всички клиенти ще бъдат осведомени за възможни промени, които ги касаят, посредством имейл, персонално писмо, телефонно позвъняване, SMS.

Поетапното сливане на клоновата мрежа на ОББ и СИБАНК ще продължи. От началото на март клиентите на ОББ ще могат да бъдат обслужвани и във всички досегашни клонове на СИБАНК. В идващите месеци досегашните клиенти на СИБАНК ще продължат да посещават познатите им банкови клонове, както и към този момент обединените клонове. Всяка настояща информация за клиентите ще бъде оповестена на корпоративния уеб страница в особено основан раздел: https://www.ubb.bg/unitedforyou, а чиновниците в клонова мрежа и в контактния център на 0700 117 17 са готови да отговорят на всички запитвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР