В Търговищко е засечен водач, шофирал със 107 км/час, съобщиха

...
В Търговищко е засечен водач, шофирал със 107 км/час, съобщиха
Коментари Харесай

Засякоха водач, шофирал със 107 км/ч в област Търговище

В Търговищко е засечен лидер, карал със 107 км/час, оповестиха от полицията след извършена профилирана полицейска интервенция за обезпечаване на несъмнено и безпроблемно пътешестване по коледните и новогодишни празници, когато разумно трафикът е по-интензивен.

Именно това е и най-голямото установено превишаване на оптимално допустимата скорост - от 47 км. Моторното транспортно средство се е движело със 107 км/ч при ограничаване на скоростта в сектор от основния път София-Варна в община Търговище - наоколо до спирка " Водоема " - до 60 км/ч.

Контролните органи са ревизирали по пътищата в региона 695 моторни-превозни средства и 782 жители - водачи и пасажери. За 10 дни са открити 10 водачи, управлявали след приложимост на алкохол.

При шестима откритият алкохол в издишания от тях въздух е сред 0,5 и 1,2 промила. При други четирима дрегерът е отчел ръководство с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух.

По тези четири случая са стартирани бързи полицейски производства. Най-високата регистрирана стойност на алкохол от тестваните водачи е 2,16 промила . Полицейските чиновници са открили и един лидер, карал под въздействието на наркотични субстанции. И

здадени са осем заповеди за използване на насилствена административна мярка за ръководство след приложимост на алкохол, и една - за ръководство след приложимост на наркотични субстанции.

За установените нарушавания контролните органи са съставили 41 акта за определяне на административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата и по Кодекса за застраховането, и са наложили 133 санкции по фиш.

В хода на акцията бе реализиран и засилен надзор по отношение на спазването на скоростните режими от водачите на МПС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР