В Танзания е арестуван изнасилвач и убиец, избягал от южноафрикански

...
В Танзания е арестуван изнасилвач и убиец, избягал от южноафрикански
Коментари Харесай

Заловиха изнасилвач, инсценирал смъртта си, за да избяга от затвора

В Танзания е задържан изнасилвач и палач, избягал от южноафрикански затвор, като симулирал личната си гибел, оповестяват от Би Би Си.

Табо Бестер е на независимост от една година, откакто се счита, че е починал, като се е самозапалил в затворническата си килия.

Миналия месец стартира търсене, откакто ново аутопсионно следствие сподели, че тялото в действителност не е негово.

Бестер беше хванат в петък дружно с приятелката си и трети обвинен и ще бъде екстрадиран в Южна Африка.

Полицията съобщи, че съгласно нея триото е възнамерявало да избяга в прилежаща Кения.

Бестер е прочут като " изнасилвача от Facebook ", защото употребява обществената мрежа, с цел да примамва жертвите си.

През 2012 година той е наказан за изнасилването и убийството на приятелката си - моделът Номфундо Тихулу. Година по-рано той е приет за отговорен за обезчестяване и плячкосване на други две дами.

През май беше обявено, че е открит мъртъв в килията си, откакто явно се е самозапалил в поправителния център " Мангаунг " в град Блумфонтейн.

В края на предходната година обаче локалните медии започнаха да показват подозрения по отношение на гибелта на Бестер.

През март полицията стартира ново следствие за ликвидиране, откакто спомагателни проби разкриват, че умрелият не е Бестер - и че неидентифицираното лице е умряло от контузия на главата, нанесена с тъп предмет.

Служители на английската охранителна компания G4S, която е управлявала пандиза, в който е бил държан Бестер, са упрекнати, че са му помогнали да избяга.

От компанията обявиха, че трима чиновници са били уволнени по отношение на случая.

По-рано тази седмица представители на организацията не участваха на среща в Народното събрание във връзка бягството на Бестър. Би Би Си се обърна към G4S за коментар.

През миналата година бяха обявени доста случаи на забелязване на Бестер, в това число изказвания, че е пазарувал хранителни артикули в заможно предградие на Йоханесбург и е живял в наето имение там.

Бягството на Бестер провокира отвращение в Южна Африка, която е с един от най-високите проценти на полови похищения в света.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР