В тъмната и опасната част на денонощието полицаите са онези,

...
В тъмната и опасната част на денонощието полицаите са онези,
Коментари Харесай

Полицаи готвят протести заради неспазени обещания

В тъмната и рисковата част на денонощието служителите на реда са тези, които наблюдават за реда по улиците. В същото време чиновниците на реда получават едвам по 25 стотинки на час за нощен труд.

Напрежението в бранша се увеличи, когато управлението на министерството даде празно заричане парите да бъдат удвоени. За да се случи това са нужни 5 милиона лв., а такива няма.

Това кара чиновниците на Министерство на вътрешните работи да се готвят за нов митинг през месец май. Той е привързан с още едно изискване. Полицаите водят договаряния с министерството за промени в няколко закона и в случай че текствоете, на които държат не бъдат признати, ще се стигне до демонстрации.

,,Тези промени са свързани с нормативната база, уреждаща обществения разговор в Министерството на вътрешните работи, с връзването на заплатата със обществено измерим изменчив аршин като междинната и минималната работна заплата ", разяснява зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му за една нощна промяна от 12 часа, в която 10 часа са нощен труд, един служител на реда взима към 2 лв., а за 24-часово дежурство - 2, 40 лв..

Планираният митинг на служителите на реда през месец май съответствува с идването на папа Франциск у нас.

,,Залагаме на това, че за към месец бихме могли да се споразумеем с министерството и да не се стига до тази последна мярка. Не търсим сензацията, нямаме желание да блокираме визитата на папата, нямаме желание да подхващаме дейности против държавата'', катеогоричен бе Кузманов пред Bulgaria ON AIR.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР