В тълковния речник срещу думата фен е записано, че това

...
В тълковния речник срещу думата фен е записано, че това
Коментари Харесай

Фен - запалянко, почитател, страстен поклонник

В тълковния речник против думата почитател е записано, че това е човек, който е буен поддръжник, ентусиаст и обожател. Феновете могат да бъдат всевъзможни, само че общото сред тях е, че са водени от пристрастеността и обичта към това, което обичат. Никъде не видях против почитател да написа, че това е управител, треньор, притежател, селекционер или нещо от този жанр. Никъде не е упоменато и, че това е някакъв тип специалност и с цел да си почитател би трябвало да ти се заплаща... Реално ролята на фенът е да поддържа... Това и нищо останало. В този ред на мисли дейностите на " проведените почитатели " на ЦСКА не кореспондират с същинската концепция за почитател и са меко казани странни. Любопитно ми е какво накара тези почитатели, които единствено преди към половин година обявяваха футболистите за герои и величаеха притежателя на ЦСКА в този момент да желаят притежателя да се маха, а футболистите са обиждани по всевъзможни грозни способи...

Изведнъж проведените " почитатели " взеха решение, че притежателят на тима би трябвало да се махне, и до момента в който това не се случи те няма да поддържат тимът на стадиона. Мотивите на " почитателите " за тези претенции са малко като " Заьо, за какво си с шапка? Заьо, за какво си без шапка? ". А дейностите им наподобяват като режисирани от някъде другаде... Може и да не е по този начин, само че по този начин наподобява. След като тези от Разград, Бистрица, Подуяне и всякакви други, които е ясно, че желаят не ЦСКА да са слаби, а да не съществуват споделят, че най-хубавото за армейците е Гриша Ганчев да се махне би трябвало да се замислиш съществено дали в действителност е по този начин... А по някаква странна причина мнението на проведените " почитатели " съответствува тъкмо с това на бистричаните с дългото име, които събраха куп " митове " на ЦСКА и се замечтаха за " Армията ". Случайно съответствува и с мнението на " обективните " синьо-зелени спортни медии... Много случайности станаха. Кой знае! Може пък в действителност да са просто случайности? Едно е несъмнено. Организираните " почитатели " сигурно не са болшинството почитатели на ЦСКА. Те просто имат по-голямо поле за изява в медиите. Като се имат поради и дейностите им някак е обикновено.

Това, което вършат проведените е само следващото повишаване на напрежението в тима, следващите кавги и следващите мотиви за този или оня да предявяват някакви искания. Скандали, които са само по усета на един тим от Бистрица и тези, които искрено не харесват ЦСКА. Скандали, които не са от изгода за ЦСКА. Скандали, които както нормално се случват преди значимите за армейците срещи... Тези за Европа и началото на шампионата... Важно е ЦСКА да не започва добре, тъй като тази година съперник на разградчани би трябвало да бъдат вековниците на Мъри. Ако може и в Европа да се издънят ще е супер за тях, само че това е друга тематика...

Тези " почитатели " пишат някакви заявления, " кървави писма " или както там ги назовават " обективните ", имат някакви претенции, само че действително не оферират някаква друга опция. Искаха в тимът на ЦСКА да има млади български момчета от школата на тима. Играчи, които " знаят какво значи ЦСКА ". Сега не желаят. Според проведените " почитатели " ЦСКА е задоволително огромен тим и като се махне Гриша Ганчев постоянно ще се откри кой да вземе тима. Не би трябвало доста с цел да се сетиш какво ще се случи в случай че на този стадий Ганчев се махне от ЦСКА. А, това с почитателите, които мислят, че могат да устоят тима го видяхме на няколко места из България и се убедихме, че не работи. Реално те не са хората, които могат и ще устоят тима. Не са те тези, които да споделят кой да бъде треньор. Не те би трябвало да управляват и селекцията. Тези " почитатели " сигурно няма да липсват и на всички останали, които ще продължат да поддържат тима на стадиона. Едва ли на някой ще му липсват димките и бомбичките в краката и ракетите над главата.

Единственото, което почитателите би трябвало да вършат е да поддържат тима на стадиона когато и да е. Ако си на стадиона заради друга причина постоянно ще си намериш мотив да не идваш. Като не желаят да идват на " Армията " да не идват... Ако им се върви на различен стадион да вървят. Сигурно е, че всички, които обичат ЦСКА ще бъдат на стадиона... Както всякога.

АВТОР: Симеон Димитров, ne-sport.net
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР