В такива критични времена, в които се намираме мисля че

...
В такива критични времена, в които се намираме мисля че
Коментари Харесай

Известни личности четоха пасажи от Библията в Бургас

В такива сериозни времена, в които се намираме мисля че с четенето на Книгата на книгите човек може да намира в себе си решението на сложни задания, сподели кметът Димитър Николов

 

Известни бургазлии четоха пасажи от Библията на сцена „ Охлюва “ в Морската градина нощес. Събитието се провежда за 5-ти следващ път и провокира сериозен интерес измежду хората, привлечени от духовното.

Над 200 души се събраха, с цел да чуят мъдрите слова на Писанията.

Публичното четене се провежда от Християнската черква „ Благовестие “ и в него се включиха с изключение на евангелската, още и католическата общественост в Бургас.

В прочита на пасажи участваха кметът на Бургас, кметът на Поморие, основният редактор на Флагман.бг, ректорът на БСУ проф., адм. шеф на „ Сърце и мозък “, някогашният регионален шеф на Бургас, публичният медиатор, ексдепутатът, проф. Любка Тончева от Българска академия на науките, третокласникът Тома Томов, студентът по медицина Емануил Атанасов, гл.старейшина на Българската божия черква Стефан Димитров, свещеникът в Римокатолическата черква Збигнев Тенча и Илчо Евтивмов, ръководител на Евангелската петдесятна черква.

„ По този метод ние желаеме да почетем делото на светите братя Кирил и Методий, които ни дадоха писменост и книжовност. Ние би трябвало да помним, че точно заради писанията имаме вярата, а тя ни е запазила като народ. С нея постоянно вървят полезности и добродетели, които ни построяват като персони “, сподели свещеник.



„ Благодаря на свещеник Тончев за тази прелестна концепция – постоянно в навечерието на най-светлия и чистия български празник. Всяка година виждам, че тук идват от ден на ден хора. В такива сериозни времена, в които се намираме мисля че с четенето на Книгата на книгите човек може да намира в себе си решението на сложни задания “, съобщи от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.



 



 



 



 


 Кметът на Бургас Димитър Николов, до него е ексдепутатът Димитър Ташев, адм.директор на " Сърце и мозък " доктор Лидия Стефанова и кметът на Поморие Иван Алексиев  Главният редактор на Флагман.бг Катя Касабова с някогашния регионален шеф Вълчо Чолаков, ректорът на БСУ проф. Милен Балтов(вляво) и Збигнев Тенча, духовник от римокатолическата енория " Дева Мария Богородица " в Бургас  Кметът на Поморие Иван Алексиев прочете Колосяни 3:12.25  Проф.д-р Любка Тенчева от Българска академия на науките прочете Исая 53  Част от известните персони, които четоха обществено Книгата на книгите 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР