В такава ситуация Русия и Китай, както и някои техни

...
В такава ситуация Русия и Китай, както и някои техни
Коментари Харесай

САЩ, ядрена война и реформата на ООН

В такава обстановка Русия и Китай, както и някои техни съдружници, ще изоставен Организация на обединените нации. Все отново Москва и Пекин имат своя опция на Организация на обединените нации в лицето на Шанхайската организация за съдействие.

Washington Post, France-Presse, Daily Mail и други водещи западни осведомителни организации и печатни издания плашат неспециалистите с желанието на Русия да употребява нуклеарно оръжие в Украйна и изискват от своите политици „ изрично предизвестие от Москва “.

В същото време думите на Путин, който разгласи вероятен съветски отговор на западните проекти за потребление на тактически нуклеарни заряди в театъра на военните дейности и предизвести, че сходни безотговорни опити могат елементарно да доведат до излизане на обстановката отвън надзор, до замяна на стратегически нуклеарни удари, са нахално изопачени.

В същото време Западът интензивно се пробва да показа Русия като към този момент подготвена за потребление на нуклеарно оръжие. Като „ отмъстителна мярка “ даже беше оповестено, че нуклеарните сили на Съединени американски щати са приведени в бойна подготвеност.

Човек може да повярва, че Путин е бил неразбираем на Запад (никога не се знае - компликации с превода). Но съответните „ предизвестия “ прозвучаха от Съединени американски щати на публично равнище и преди. Например още на 11 август ръководителят на стратегическото командване на Съединени американски щати Чарлз Ричард сподели, че потреблението на нуклеарни оръжия от Русия в Украйна „ би било безусловно недопустимо както за нас, по този начин и за останалия свят – сходна стъпка би води до тежки последствия “.

Тоест осведомителната позиция на Запада се образува доста преди речта на Путин, доста преди оповестяването на частична готовност в Русия, доста преди провеждането на референдумите в освободените територии и надлежно няма нищо общо с тези събития. По-скоро втвърдяването на съветската позиция следва от позицията на Запада, а не противоположното.

Защо Западът е в нервност? В края на краищата, в случай че той докара въпроса до пълноценна замяна на стратегически нуклеарни удари, тогава никой няма да прочете обвиняванията му против Русия или даже да ги разгласи. Това значи, че би трябвало да има някаква междинна цел, в границите на която обвиняването на Русия в потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна ще донесе известни дивиденти на Запада (поне по този начин считат САЩ). Каква може да е задачата?

В политиката събитията, протичащи редом, във всеки случай са взаимосвързани. Напоследък Съединени американски щати и съдружниците им се въртят като змия в тиган, тъй като желаят да реформират Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Тази концепция не е напускала Вашингтон от началото на 90-те години. Още тогава Съединени американски щати предложиха да се усили броят на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност (с право на вето).

Или, различно, желаят да отстранен напълно правото на несъгласие, изравнявайки правата на всички (постоянни и непостоянни) членове на Съвета за сигурност и вземайки решенията си с нормално (50% + 1 глас) или квалифицирано (2/3 или даже 3/4 гласа) болшинство.

Лесно е да се разбере, че сходна смяна в разпоредбите на играта би отслабила внезапно позициите на Русия и Китай, трансформирайки Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на практика в джобна играчка на Държавния департамент. Решенията на Съвета за сигурност де факто ще се вземат от посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, управителен от инструкциите на държавния секретар и президента.

Тогава не съумя да прокара съответните промени в Хартата на Организация на обединените нации. Не единствено Пекин и Москва бяха срещу. Париж и Лондон също се усещаха застрашени. А искащите да предложат собствен план за промяна бяха повече от задоволително. Германия и Япония желаеха да се причислят към Съвета за сигурност. Но сходни упоритости незабавно се появиха в Индия, Бразилия и Южна Африка, които обявиха, че Европа към този момент господства измежду непрекъснатите членове, до момента в който Азия, Африка и Латинска Америка са подценени.

По това време никой не оспорваше хегемонията на Съединени американски щати в света, а промяната на Организация на обединените нации заплашваше да се трансформира в международен скандал и Вашингтон отсрочи този въпрос.

Но през август-септември тази година Германия и Япония още веднъж си " спомниха " желанието си да станат непрекъснати членове на Съвета за сигурност (време е, споделят те, да сложим завършек на наследството от Втората международна война, в това число разделянето на спечелили и губещи).

В същото време Съединените щати демонстрираха готовността си да изгонят съветската задача от Организация на обединените нации, като престанаха да издават визи на дипломати и даже на публични делегации, идващи на ротационен принцип. Това е в прорез със отговорностите на Съединени американски щати като страна-домакин на Организация на обединените нации, само че по кое време такива „ дреболии ” са тормозили Вашингтон?

Американците претендират за правото да постановат наказания и по-късно се базират на тези наказания, когато би трябвало да оправдаят нарушаване на отговорностите по контракта.

Още при започване на септември обаче Байдън и Блинкен се редуваха да декларират, че Съединените щати не възнамеряват да изключат Русия от Организация на обединените нации. Моля, имайте поради, че Москва не е изразила публична угриженост по отношение на това. Темата още веднъж се роди в недрата на осведомителния уред на Съединени американски щати.

Мисля, че Съединените щати в действителност нямат предпочитание незабавно да подхващат такава радикална стъпка като изключването на Русия (което не може да бъде осъществено без нарушение на процедурата, т.е. без разрушение на самата ООН), макар че те не изключват подобен вид. Америка има потребност в случай че не да подчини Съвета за сигурност (единственият орган в Организация на обединените нации, акредитиран да взема обвързващи решения), то изцяло да сковава и дискредитира работата му.

Нека съберем обстоятелствата, които знаем:

- американската преса и политици водят месеци наред акция, с цел да обвинят Русия, че има намерение да употребява нуклеарно оръжие в Украйна;

- Съединени американски щати в никакъв случай не вършат нищо без причина, в случай че кажат, че ще има химическа офанзива, значи химическа офанзива се случва, когато и където е казано. Може да се допусна, че и оповестената нуклеарна офанзива ще бъде същата;

- нейният резултат би трябвало да има решаващо влияние върху „ промяната на Организация на обединените нации “, планувана от Съединените щати, „ разоръжавайки “ Русия и нейните съдружници по времето, когато беше показан американският план.

Предполагам следната поредност от събития:

1. Някъде в Украйна (в Киев, Харков, Лвов или Одеса) избухва дребен нуклеарен заряд.

2. Съединените щати незабавно упрекват Русия и внасят въпроса в Съвета за сигурност.

3. Съветът за сигурност е неподвижен - американската резолюция е блокирана от ветото на Русия или Русия и Китай.

4. Съединени американски щати споделят, че е невероятно да се толерира безсилието на Организация на обединените нации в миг, когато светът към този момент е изпаднал в нуклеарна злополука. Според тях международната общественост би трябвало да покаже единение и увереност пред лицето на „ съветската нуклеарна експанзия “.

5. Предлага се да се размени правото на несъгласие с нуждата да се получат 2/3 от гласовете на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност за резолюцията. В същото време, в символ на помиряване и финален завършек на Втората международна война, Германия и Япония са въведени в Съвета за сигурност. По този случай Токио може даже да отдръпна претенциите си към островите от Малкия Курилски архипелаг, а Германия да удостовери отказването си от Калининград.

6. В новия състав, с цел да се блокира обещано решение, са нужни три гласа. Русия и Китай имат два, Съединени американски щати и техните съдружници имат седем.

7. Въз основа на обвиняването за нанасяне на непровокиран нуклеарен удар върху кротичък град, Съединените щати оферират на Москва да се съгласи с препоръчаната промяна, като в противоположен случай заплашват да бъде изключена от Организация на обединените нации. Нарушаването на процедурата ще се оправдава с изключителния случай - непрекъснат член на Съвета за сигурност употребява нуклеарно оръжие против неядрена страна.

В такава обстановка Русия и Китай, както и някои техни съдружници, ще изоставен Организация на обединените нации. Все отново Москва и Пекин имат своя опция на Организация на обединените нации в лицето на Шанхайската организация за съдействие. Въпреки че към този момент обгръща единствено по-голямата част от Евразия отвън НАТО, действителното й въздействие се простира доста оттатък географските граници.

Съединени американски щати биха се справили добре с този вид. ШОС единствено печели доверие и общоприети процедури. Организация на обединените нации към този момент е приет международен престиж. Ще бъде като с МОК, СЗО, СТО и други организации, хванати от Съединени американски щати.

Разбира се, можете да излезете от тях и да създадете нещо свое, само че до момента в който то придобива престиж, Съединени американски щати ще преобладават в съответния сегмент.

Тъй като приказваме за Организация на обединените нации, се прави поръчка за осведомително и политическо владичество в световната дипломация и интернационалната политика.

Всичко, което е належащо измежду общия размер военна помощ за Киев, е да се докара нуклеарен заряд от към дузина килотона в Украйна и да се взриви в някой емблематичен и гъсто обитаем град, след което да се упрекна Русия за това закононарушение. На кого би трябвало да се има вяра.

Що се отнася до вероятния отговор, Вашингтон основателно счита, че за Москва ще бъде мъчно да оправдае детонация някъде в Украйна с нуклеарен ответен удар даже не на територията на Съединени американски щати, а върху който и да е американски инфраструктурен обект в Европа или върху американски кораби и самолети, настоящи наоколо Украйна.

Дивидентите под формата на определяне на надзор над Организация на обединените нации са явни, ответният удар е извънредно сложен, ставките още веднъж са нараснали, а американските политици не се опасяват от упреци в болна съвест.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР