В така наречената битка между половете една от схватките, която

...
В така наречената битка между половете една от схватките, която
Коментари Харесай

Мъжкият грип не е мит: последните изследвания показват, че мъжете наистина боледуват повече

В по този начин наречената " борба сред половете " една от битките, която постоянно се загатва с подигравка, е по този начин нареченият " мъжки грип ".

Този термин е избран от Оксфордския речник като простуда или леко заболяване на мъж, който е упрекнат, че преувеличава признаците. Често се употребява от дамите, които желаят да характеризират пресилените премеждия или другояче казано театралните прояви на " болните " мъже.

Въпреки това Джена Хоуп, бележит експерт по хранене, твърди, че може би е време да преразгледаме позицията си по този древен спор.
В свои наблюдения и изследвания точно с мъже, които са подложени на стрес и даже бърн навън, Хоуп смята, че мъжкият грип в действителност е съществено положение.

Когато става въпрос за по този начин известния " мъжки грип ", Хоуп има вяра, че биологичните и анатомични разлики може би имат най-голямо значение

Ето какво споделя тя пред английския вестник " The Times ": " Когато разгледаме доказателствата, откриваме, че женската имунна система в действителност е по-силна от мъжката "

" Изследванията демонстрират, че по-високи равнища на прогестерон и естроген при дамите да повода за по-добрата имунна система, до момента в който при мъжете по-високите равнища на тестостерон потискат имунитета. "



Това изказване значително потвърждава и теорията, че дамите имат по-висок предел на болежка от мъжете. Не инцидентно мнозина се забавляват с концепцията мъжете да могат да преживеят болките по време на цикъл или раждане. Научни проучвания демонстрират, че мъжете не могат да понасят дискомфорта, който провокират менструалните болки, до момента в който множеството дами са в положение да водят безусловно естествен живот макар тях.

Както бе упоменато и нагоре, културните фактори и особености също не са за занемаряване при анализирането на този въпрос. В предишното точно мъжете са били тези, които обществено са се оплаквали от проблеми, било то политически или публични. За жал обществото към момента намира за по-нормално мъжете да показват си от нещо толкоз безобидно каквото е настинката, до момента в който в случай че дамата го направи, това се приема като досадно и безсмислено мрънкане. Затова не се чудете, че чуваме по-често за т.нар " мъжки грип " вместо за елементарния.



Джена Хоуп се пробва да даде отговор на въпроса.

Тя счита, че въпреки и да няма магическо средство, приемането на тези биологичните и културните фактори, които способстват за това събитие, както и проявата на емпатия са значима крачка, както за мъжете, по този начин и за дамите.

По този метод мъжете ще настроят душeвността си на друго равнище, а точно да имат разумно пояснение за положението си, да се успокоят и да схванат, че то напълно скоро ще премине.

От друга страна, дамите може да одобряват, че мъжете в действителност не преиграват и да проявят повече състрадание към тях, въпреки че надали ще е толкоз елементарно като се има поради тестването, през което би трябвало да преминат по време на месечния им цикъл.

Вместо да го отхвърлят изцяло, тези обстоятелства и резултати от другите на процедура ще доведат до повече схващане на този древен спор от страна и на двата пола.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР