В свят, в който връзката с хората от различни култури

...
В свят, в който връзката с хората от различни култури
Коментари Харесай

TRENDY езици, които е хубаво да знаеш

В свят, в който връзката с хората от разнообразни култури е все по-достъпна, проучването на нов език е превъзходен метод да прескочим себе си и да увеличим своите благоприятни условия за пътешестване, академично развиване или даже бизнес. Ще ви представим кои са най-търсените езици през 2023 година, които могат да ви бъдат помощно колело освен за обиколка из глобуса или за възстановяване когнитивните качества на паметта, а и да усъвършенствате още едно от най-важните умения за 21 век - връзката.

Китайски език

Китайският е най-често употребяваният език в света, говорен от 1,35 милиарда души. Въпреки съществуването на разнообразни диалекти, всички от които имат обща писмена система, преодоляването на един от тези диалекти ще ви помогне да разговаряте с популации от всички краища на страната.

Ако изучавате мандарин - един от тези диалекти, считан като формален за Китай, ще можете да поддържате връзка с хора из целия свят, най-много с тези, които разботят в областта на разрастващата стопанска система на Китай. Good skills, good money, както се споделя.

Испански език

Испанският няма по какъв начин да не участва в тази семпла ранглиста! Това е формалният език на 20 страни и неофициалният втори език на Съединените щати, където към 13% от популацията приказва испански у дома. Казано по елементарен математически жанр - 493 милиона, които приказват свободно испански в своята страна, и над 592 милиона, с които ще се разберете идеално по целия свят.

Интернет е съкровищница от спомагателни материали, които могат да се употребяват за процедура, даже в случай че не ходите на уроци или школа. Netflix има голям брой описи с продукции на испански език, включващ, несъмнено, известния “Money Heist ”, който е съвършен за рационализиране на вашите качества за схващане. Можете да започнете с британски надписи и да продължете да гледате без тях, до момента в който уменията последователно се усъвършенстват.

Френски език

Не е изненада, че френският е най-широко изучаваният непознат език след британския. Той е формалният език на 29 страни, в това число Франция и Канада, тъй че ще можете да говорите с локалните хора в Тунис, Сенегал или Швейцария!

Езикът се преподава във всяка страна на планетата и има повече от 80 милиона говорящи. Също се смята за един от най-лесните за научаване. Езиковото семейство на Франция включва системи като френския и румънски. Ако задачата ви е да станете полиглот, проучването на френски ще ви помогне да научите другите езици малко по-лесно.

Японски език

Да, по този начин е -  по-голямата част от говорещите японски живеят в самата страна, само че въпреки всичко съществуват няколко преимущества от проучването на езика. За начало би трябвало да сте наясно, че се захващате с обемиста и сложна задача. Един от най-трудните езици за проучване е японският, който има три писмени системи, сложна граматика и няма лингвистично обвързвана сродна филология, които да ви оказва помощ. “Аз знам този език, несъмнено с японския ще ми е по-лесно! ” - няма такова нещо.

Позитивите обаче са огромни. В допълнение към богатото си културно завещание, Япония е известна туристическа дестинация, което може да способства за мотивацията, изключително в случай че сте фенове на аниме света.

В страната се срещат някои от най-изобретателните предприятия в света, която е третата по величина стопанска система в света. Тъй като японският е третият най-разпространен език в интернет, можете да създадете своя бизнес от комфорта на личния си дом, без значение къде се намирате по света. Преди това обаче ще би трябвало да прекарате по американска статистика над 2200 часа в проучване, до момента в който не станете изцяло свободни в връзката.

Италиански език

Ако говорите британски и желаете да обогатите сбирката от езици, италианският ще ви се стори най-достъпният вид. Много британски и италиански думи и звуци споделят латински корен, което изяснява сходството в техните смисли.

Като една от водещите международни стопански системи и дом на най-културно значимите монументи в света, Италия е идеална ваканционна дестинация както за професионално, по този начин и за културно проучване. Прекарването на времето в страната ще бъде по-богато и по-запомнящо се, в случай че можете да поддържате връзка на техния език свободно. Можете да получите и понижение за пица, кой знае! 

Корейски език

Повече от 80 милиона души по света приказват корейски, което го прави 18-ият най-разпространен език в света. Южна Корея е дом на едни от най-големите корпорации в света, в допълнение сложете културното значение на K-pop и други корейски развлечения. Наличието даже на обикновени знания по езика несъмнено би помогнало на хората, които желаят да “натежат ” на мястото си в работата или да намерят благоприятни условия в друга страна.

Лекотата и рационалността, с които човек научава корейски вместо китайски, също са добре известни. Писмената система на корейския, известна като хангъл, е предопределена да се изговаря по този начин, както се написа. Писменият корейски е един от най-простите езици за научаване на писане заради неговия логически метод и ще ви отнеме до три часа, с цел да научите буквите.

Португалски език

Това е петият най-разпространен роден език в света, с към 274 милиона говорящи по целия свят. В резултат на това португалският се приказва в редица африкански народи, както и в Южна Америка и Европа. Той е формалният език в 10 страни (Ангола и Гвинея-Бисау например).

Изучаването на португалски е чудесна опция за хора, които обичат изкуството. Боса нова, самба и фънк кариока са единствено някои от музикалните стилове, които могат да бъдат проследени до слънчева Бразилия.

Арабски език

Арабският е прелестен език, само че проучването му е пословично мъчно за хората, които употребяват само британски или български. Това частично се дължи на диалектите, различаващи се на всички места. Ако разговаряте свободно в Египет, това значи, че в Йордания съвсем нищо няма да ви схванат.

Познаването на арабски може да докара до доходоносни постове във и отвън държавното управление заради известността му в интернационалната политика.

Съвременният общоприет арабски (MSA), въпреки това, се преподава в множеството курсове в България. 

Да се върнем последно на диалектите - в случай че имате поради съответна арабскоговоряща нация, можете също да изучавате диалекта, с цел да ви помогне да поддържате връзка с локалните поданици и да сте сигурни, че тъкмо там ще ву схванат съвършено. Да знаете, че “чанта ” си е чанта и на арабски. ;) 

Инфо:

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР