В свят, пълен със замърсители на околната среда и преработени

...
В свят, пълен със замърсители на околната среда и преработени
Коментари Харесай

Топ 10 билкови чайове за детоксикация на тялото ви

В свят, цялостен със замърсители на околната среда и модифицирани храни, от значително значение е да дадем приоритет на естествените процеси на детоксикация на нашето тяло. Билковите чайове от дълго време се славят с капацитета си да поддържат механизмите за детоксикация на тялото, като предизвикват цялостното богатство. В тази публикация ще разгледаме 10-те най-хубави билкови чайове, известни със своите почистващи свойства, като ще обсъдим техните изгоди, способи на подготвяне и евентуални странични резултати. Според техните свойства, ще можете да изберете най-подходящия за вашите потребности.

Зелен чай

Известен с високата си централизация на антиоксиданти, зеленият чай е известен избор за детоксикация. Той оказва помощ за елиминирането на нездравословните свободни радикали от тялото, поддържа функционалността на черния дроб и предизвиква цялостното богатство.

Чай от глухарче

Чаят от глухарче е прочут със своите диуретични свойства, като предизвиква нарасналото произвеждане на урина и оказва помощ за изхвърлянето на токсините. Той също по този начин поддържа функционалността на черния дроб и подкрепя храносмилането. Ето за какво може да служи и за.

Чай от бял бодил

Белият бодил е мощна билка, известна със способността си да пази и регенерира чернодробните кафези. Подпомага детоксикацията, като поддържа функционалността на черния дроб и предизвиква елиминирането на токсините.

Чай от мента

Чаят от мента е освен ободрителен, само че също по този начин подкрепя храносмилането и предизвиква детоксикацията. Помага за усмиряване на стомашно-чревния тракт, понижава подуването и поддържа здравословни придвижвания на червата.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил е известна билкова инфузия с голям брой изгоди за здравето. Подпомага храносмилането, понижава възпалението и подкрепя процесите на детоксикация.

Чай от куркума

Куркумата съдържа мощно антиоксидантно съединяване, наречено куркумин, известно със своите противовъзпалителни свойства. Подпомага детоксикацията, като понижава възпалението, поддържа здравето на черния дроб и усъвършенства цялостното богатство.

Чай Ройбос

Чаят Ройбос е билкова инфузия, богата на антиоксиданти и съществени минерали. Подпомага здравето на черния дроб, подкрепя храносмилането и предизвиква детоксикацията.

Чай от коприва

Чаят от коприва е лек диуретик, който подкрепя бъбречната функционалност и предизвиква детоксикацията. Освен това има противовъзпалителни свойства и е богат на витамини и минерали.

Чай от хибискус

Чаят от хибискус е жива билкова инфузия, цялостна с антиоксиданти. Помага за прочистването на тялото, като поддържа функционалността на черния дроб и предизвиква здравословното храносмилане.

Чай от лайка

Известен със своите успокояващи свойства, чаят от лайка също по този начин подкрепя храносмилането и подкрепя естествените процеси на детоксикация на тялото. Може да помогне за разпределяне на мускулите на стомашно-чревния тракт и да насърчи здравословния сън.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР