В свят, който все повече се развива в интернет и

...
В свят, който все повече се развива в интернет и
Коментари Харесай

Евронюз: Деца хакери се превръщат в опитни киберпрестъпници

В свят, който от ден на ден се развива в интернет и е свръхсвързан, въпросът за киберсигурността в никакъв случай не е бил толкоз значим. А в интервал на засилено геополитическо напрежение хората и предприятията са изправени пред все по-нарастващата опасност от хакерски атаки. Но какво знаем за тези киберпрестъпници, които работят в сенките на международната мрежа?

Евронюз се пробва да разбере по какъв начин децата и младежите попадат в сенчестия свят на киберпрестъпността. Разследването е фокусирано върху ролята на децата и метода, по който нарушителите се насочват към млади геймъри, които правят комплицирани хакерски атаки и даже се снабдяват със смъртоносни оръжия.

Децата в киберпрестъпността

Синът на Барбара Гемен е замесен в киберпрестъпления от доста ранна възраст.

" Синът ми стартира да се занимава с хакерство на осемгодишна възраст. И тогава той си поръча револвер ", изяснява тя, предава БГНЕС.

" Мисля, че прекара един месец в опити да разбере по какъв начин да поръча револвер и да го достави в вкъщи. Децата и младежите са невероятни. Мозъците им се развиват бързо и способността им да научават нови неща и да се приспособяват е в действителност невероятна ", споделя тя.

" Има обаче елементи от мозъка, които безусловно им липсват, и те са свързани с неща като предугаждане на последствията. Това е просто неврологично положение, което към момента не се е развило като част от мозъка им. "

Кристиан Фанк, специалист в " Глобални проучвания и разбори ", твърди, че младежите са привлечени от киберпрестъпленията, с цел да се потвърдят пред връстниците си.

" Хакерството има нещо като митична аура. То има прочут " cool " фактор. Това, несъмнено, се дължи и на доста сериали и филми. На метода, по който се показват хакерите ", споделя Кристиан.

" Това в действителност притегля доста младежи, които може би желаят да потвърдят егото си или да покачат самочувствието си, може би желаят да си завоюват мотив за похвала. Мисля, че това е просто нещо, което идва с него. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР