В своята еволюция човекът и микробите са в постоянна борба

...
В своята еволюция човекът и микробите са в постоянна борба
Коментари Харесай

Проф. Христо Найденски: Коронавирус има и при животните, но няма доказана връзка с човека, увери микробиологът

" В своята еволюция индивидът и микробите са в непрекъсната битка за битие и имат свои механизми, с които да водят война. Хората са построили своята имунна (защитна) система " това съобщи проф. Христо Найденски от Института по микробиология " Стефан Ангелов " към Българска академия на науките, началник на Департамента по инфекциозна микробиология.

" Микроорганизмите – своите фактори на вирулентност и настъпателност – обект на интезивни изследвания. Те биха ни дали ключа към една интензивна битка с обособените инфекции, опция за бърза и надеждна диагностика, както и за основаването на сполучливи лечебни средства и ваксини ", добави микробиологът пред БНР.

" Предвид високата неопределеност на инфекциозните сътрудници, неравномерната конструкция на имунитета измежду хора и животни и надлежно натиска и резултатите на околната среда. Днес ние сме изправени пред една невиждана рецесия, какъвто е казусът с коронавирусната зараза, която протича като пандемия, сподели проф. Найденски и очерта някои аспекти на тази зооноза:

Разбира се, инфекциите от ковид съществуват при доста диви и домашни животни и птици, само че връзката с индивида при тях не е потвърдена. "

Различни версии за произхода на новия Covid-19
" От научна позиция, персонално за мен, една наподобява най-правдоподобна. Това са панголините, наричани още люспеници, животни, сходно на мравояда, които се заразяват от прилепи и в следствие и индивида. Доказано е генетично подобие от 99% сред дивия и и човешки вид ковид.

Човечеството през днешния ден няма необятен набор от принадлежности, с които да се опълчи на тази зараза. Липсват характерни антивирусни препарати. Най-мощното оръжие, с което индивидът разполага през днешния ден – антибиотиците – е неефективно против вирусите.

Настоящите ограничения включват главно карантинни мероприятия, дезинфикция, старателна персонална хигиена – те са в основата на противоепидемичните действия, които здравните управляващи предлагат ", сподели микробиологът.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР