В своя супер вторник“ Америка решава дали ще продължи по

...
В своя супер вторник“ Америка решава дали ще продължи по
Коментари Харесай

Ако Тръмп отново стане президент: Ангажиментът на САЩ към Европа намалява, средната класа се свива

„ В своя „ супер вторник “ Америка взема решение дали ще продължи по пътя, по който потегли, или ще го промени. Ако Доналд Тръмп завоюва тези президентски избори, последствия ще има в няколко направления “. Това разяснява в ефира на „ Тази заран “ доцент Искрен Иванов - специалист по интернационална сигурност и учител в Софийския университет.

„ Във външнополитически проект, поради поръчките на Тръмп и неговата политическа изразителност, чакам задължението на Америка към Европа да намалее – най-малкото тъй като виждаме какви са неговите изявления във връзка с НАТО. Това може да докара до внезапен спад в доверието на американските съдружници. Знаем, че американското световно водачество се крепи точно върху доверието, което Америка построи в тези съюзи “, уточни доцент Иванов.

Резултатите от през днешния ден ще дефинират дали единственият му конкурент - Ники Хейли, ще остане в конкуренцията за номинацията на ребуликанците

„ Във вътрешнополитически проект – чакам междинната класа в Америка в допълнение да се свие, което ще усили границата сред доста богати и доста небогати. Разбира се, има аспекти от политиката на Съединени американски щати, които Тръмп основателно визира – като обстоятелството, че има европейски страни, които би трябвало да заплащат повече за защита. Има проблеми в Америка, които би трябвало да се разрешат, само че гласоподавателите ще решат кое е по-прагматично – дали Съединени американски щати ще продължат да поддържат доверието в съдружниците си, или ще заложат на Тръмп, което може да го дискредитира “, разяснява още специалистът по интернационална сигурност.

Преодоляването на филантропичната рецесия в Газа е приоритет за Байдън

„ Очевидно Тръмп е в по-добра кондиция – поради огромната вест от нощес. Върховният съд на Съединени американски щати отсъди единомислещо – с 9 на 0, че Тръмп може да взе участие в изборната конкуренция във всички щати. Щатите Колорадо, Мейн и Илинойс бяха решили да задраскат Тръмп от самите бюлетини, а това е нечувано нахлуване против свободата. Искаха да разгласят, че е въстаник и по тази причина да бъде остранен “, разяснява Огнян Дъскарев, публицист и интернационален анализатор.

Екипът на Байдън не съумява да изясни какво вършат, а той е понижил инфлацията, овладял е цените и е разкрил доста нови работни места

Според него „ супер вторникът “ ще затвърди преднината на Тръмп пред главния му конкурент Ники Хейли.  

„ Пред Тръмп обаче до изборите има доста неизвестности – делата, които се водят против него “, уточни Дъскарев.

Какво още разясниха специалистите – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР