В своя позиция, изпратена до медиите, кметът на Димитровград Иво

...
В своя позиция, изпратена до медиите, кметът на Димитровград Иво
Коментари Харесай

Иво Димов: Димитровград може да се гордее със своите граждани, които показаха висок морал и ценности

В своя позиция, изпратена до медиите, кметът на Димитровград Иво Димов оповестява, че през тази година няма да бъдат връчени оценките " Почетен жител на Димитровград ", " Деец на културата " и " Учител на годината ".
Причината за това решение е, че съгласно Димов гражданското общество в Димитровград е посочило, че има висок морал и полезности и хората, които заслужават самопризнание, са извънредно доста.
Ето и цялостният текст на обръщението на кмета на Димитровград:
Всяка година Димитровград отличава заслужили жители с най-високото отличие „ Почетен жител на Димитровград ” като самопризнание и образец за публично значими действия към локалната общественост.
В историята на нашия град редица персони са получавали признанието, които са за заслуги  към обществото ни, за достижения и принос към развиването на града, за достижения в региона на обществено-политическия, научния, стопанския, културния и състезателен живот,  за разпространение името на града, за благотворителна активност и дарителство, за проявен извънреден подвиг.
2020 година изправи човечеството пред тествания от разразилата се международна пандемия от COVID-19. В международен проект рецесията лиши човешки животи и докара до големи стопански и обществени последствия.
Община Димитровград предприе редица превантивни ограничения за ограничението на болестта,  но всички тези старания щяха да бъдат напразни без разбирането и поддръжката на локалната общественост и проявената гражданска отговорност.  Много са образците за човешка взаимност и  съпричастност в тази обстановка, в която едни наши съграждани помагаха на други, с цел да се оправим всички дружно с тежкото задължение.
Цялата готовност и съпричастност на хората в общината сподели, че сме солидарни като общество и имаме постоянни полезности.
Като кмет на община Димитровград мисля, че е значимо да оценим високо проявената гражданската отговорност на нашите съграждани.
Да се преклоним пред работата на медиците, които се грижат за здравето ни и работят в рискова среда.
Да  адмирираме  работата на всички учители, които преодоляват всеки ден нови и нови компликации, само че отстояват задачата си да образоват децата ни.
Да поздравим служителите на реда, пожарникарите и доброволците за смелостта, която демонстрират ежедневно, излагайки на риск личния си живот в непосредствения контакт със болестта.
Да изразим уважението си към всеки един наш съгражданин, който осъзнава своята отговорност и се пробва да опази здравето на хората към себе си.
Всички те са образец за цялото ни общество. Всички те са почтени жители и заслужават оценката и моралното ни самопризнание.
Затова тази година не мога да персонализирам с съответни имена предложенията за „ Почетен жител на Димитровград ”, „ Деец на културата ” и „ Учител на годината ”.
          През 2020 години Димитровград може да се гордее със своите десетки образци за жители с висок морал и полезности. Всички те са към нас и заслужават нашето самопризнание!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР