В своя дебют в плейофите за купа Стенли“ отборът на

...
В своя дебют в плейофите за купа Стенли“ отборът на
Коментари Харесай

Сиатъл детронира шампиона Колорадо

В своя дебют в плейофите за купа „ Стенли “ тимът на Сиатъл Кракен взе скалпа на настоящия първенец в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) Колорадо Аваланш. Тимът от щата Вашингтон се наложи с 2:1 като хазаин в решителния седми мач сред двата отбора от първия кръг на елиминациите.

И трите гола в срещата паднаха в границите на вторите 20 минути, като първите две бяха за домакините от Сиатъл. Оливър Бьоркстанд откри резултата 3:24 след началото на втория интервал преди 3:58 по-късно още веднъж той на удвой задатък на Кракен. Мико Рантанен върна едно попадение за първенците, откакто се разписа 28 секунди преди края на частта, когато Аваланш бяха с човек повече на леда.

Това обаче се оказа незадоволително за гостите, които единствено година след триумфа си в НХЛ напущат плейофите още в първия кръг. На вратата за тях в седмия мач бе роденият в Русе Александър Георгиев, който отрази 25 шайби. Бившият вратар на Колорадо Филип Грубауер, който мина като свободен сътрудник в Сиатъл през лятото на 2021 година, приключи мача с 33 избавени удара.

Във втория кръг на плейофите Сиатъл ще се изправи против отбора на Далас Старт, който се наложи в шест мача против Минесота Уайлд в първия кръг на елиминациите. Първият дуел от серията сред двата отбора ще бъде в сряда от 4:30 часа сутринта българско време в Тексас. Далас ще одобри първите два мача от серията, както и мачове №5 и №7, в случай че се стигне до тях, а останалите срещи ще се играят в Сиатъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР