В свой пост в Туитър венецуелският депутат Карлос Папарони твърди,

...
В свой пост в Туитър венецуелският депутат Карлос Папарони твърди,
Коментари Харесай

Международен скандал! Замесиха България в ...

В собствен пост в Туитър венецуелският народен представител Карлос Папарони твърди, че венецуелската държавна петролна компания " Петролеос де Венесуела " се е пробвала да изнесе държавни пари през българска брокерска къща. И че българската страна е известена за това. В съветски електронни издания се появи и информация, че изказванието на Папарони е доказано от краткотрайния президент на Венецуела – Хуан Гуайдо.

" Петролеос де Венесуела " желае да употребява брокерска къща в България, с цел да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България! ", е декларирал депутатът в Туитър, твърдейки, че изнасянето на средства ще бъде прекратено неотложно.

От Министерство на външните работи са направили инспекция дали някой е сезирал министерството или наши посолства, като са открили, че няма постъпила такава публична информация.

Гуайдо възнамерява да употребява приходите на държавното петролодобивно дружество, с цел да финансира отстраняването на президента Николас Мадуро, твърди Ройтерс.

Междувременно стана ясно и че " Петролеос де Венесуела " е поискала от клиентите на своите взаимни предприятия да подават приходите от продажби в сметка, открита наскоро в съветската " Газпромбанк ". За това оповестява Ройтерс, като се базира на свои източници и вътрешен документ, до който е получила достъп.

Решението на " Петролеос де Венесуела " беше взето откакто Съединени американски щати постановиха тежки финансови наказания на 28 януари, целящи да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до петролните доходи. Оттогава предприятието притиска своите задгранични сътрудници в взаимни предприятия в нефтодобивния район Ориноко да решат публично дали ще продължат плановете. Сред тези задгранични сътрудници са норвежката петролна компания Екуинор (Equinor), американският петролен колос Шеврон (Chevron) и френската компания Тотал (Total).

Освен това " Петролеос де Венесуела " е наредила на взаимното си дружество Петроседено да спре добива на извънредно тежък нефт заради липса на горива, с която да разрежда добитите количества. Причината е, че доставчиците от Съединени американски щати не могат да изнасят горива за Венецуела заради глобите, отбелязва Ройтерс.

На 23 януари венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, два дни откакто назначението му за ръководител на националния парламент беше анулирано от Конституционния съд, отбелязва ТАСС. Вашингтон го призна за легален държавен глава още същия ден, последван от редица други страни. Действащият президент на Венецуела Николас Мадуро дефинира случилото се като опит за държавен прелом.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР