В своето изявление Зеленски обясни, че сирийският народ не е

...
В своето изявление Зеленски обясни, че сирийският народ не е
Коментари Харесай

Киев санкционира ирански и сирийски официални лица frognews.bg

В своето изказване Зеленски изясни, че сирийският народ не е получил съответната интернационална отбрана и това е довело до възприятие на безотговорност у Кремъл:  " Украинските наказания са част от световния напън против Русия. Всеки, който създава оръжие за гнет, срещу Украйна, който оказва помощ на Русия да разпалва експанзията, да вземем за пример като доставя дронове, тези, които поддържат съветското заличаване на интернационалното право, те могат да бъдат единствено маргинали за света. Това се отнася освен за експанзията срещу украинците, само че и за другите нападателни съветски дейности против интернационалния ред, в това число на територията на Сирия ". 

 

Зеленски разгласи, че доста западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ. Това е станало след следващото съвещание на групата " Рамщайн ". Помощите включват муниции, танкове и артилерийски установки.

 

Зеленски уточни, че за към 60 дни е възобновена интернационалната договорка, позволяваща безвреден черноморски експорт на украинско зърно. Това е половината от планувания интервал, защото Русия предизвести, че всяко в допълнение удължение след средата на май ще зависи от премахването на някои западни наказания.

Споразумението за експорт на украинско зърно от пристанища в Черно море беше подписано през м. юли, с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, и беше удължено през ноември. Първи за подновяването му заяви турският президент Реджеп Ердоган, само че не посочи за какъв интервал става дума. Украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков съобщи, че съглашението е удължено със 120 дни. Малко по-късно обаче говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че Москва се е съгласила на продължение единствено в границите на 60 дни. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР