В свое интервю, министърът на икономиката и индустрията (бел. ред.

...
В свое интервю, министърът на икономиката и индустрията (бел. ред.
Коментари Харесай

ДКК обвини министъра на икономиката в политически натиск

В свое изявление, министърът на стопанската система и промишлеността (бел. ред. - Никола Стоянов) даде обещание, че ще построява мостове и ще надгражда. Но в реалност дейностите са му в друга посока - със своето държание стопира процесите, оказва политически напън, дестабилизира сдруженията и компанията, което не е нито в полза на ДКК, нито на страната. Това разгласи Смиляна Нитова, изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК), на брифинг.

Тя даде образец с предприятието " Кинтекс " и уточни, че го дестабилизира. " В понеделник идват двама чиновници на министерството, с писмо от министъра, с цел да се снабдят с документи, контракти и фактури, за интервала 01.08, досега на визитата - 8 август. Това става в края на работния ден, без да е известено управлението на " Кинтекс ", както и аз като принципал на това сдружения. Това поражда у мен въпроса - за какво по този начин незабавно и бързо, за какво по този метод ", попита тя.

" Това на вас на какво ви наподобява - на доставяне с документи от дъщерно сдружение или дейности за изземване на избрани материали ", съобщи тя. И изрази мнение, че по този метод министърът на стопанската система дестабилизира сдружението и основава погрешни показа в интернационалните му контрагенти, и основава усещане в обществото, че става нещо неправилно - това не е по този начин. Предният ден, " Кинтекс " подписа огромен контракт с интернационално значение, с което подсигурява работа на сдружението за най-малко пет години напред ", уточни още Нитова.

Тя даде и съответни данни, за времето, в което министър е била Корнелия Нинова. " Две числа са показателни - към края на предходната година, паричната наличност са в размер на 34 млн., а за късия шестмесечен интервал, те са към този момент 46 млн. лв.. Разликата се вижда се ясно ", посочи Нитова.

По отношение на ВМЗ, тя уточни, че към края на предходната година е била регистрирана загуба в порядък на 1 млн. и 600 хиляди лв.. За интервала до 30 юни, сдружението осъществя облага 48 млн. лв.. " Разликата е фрапираща ", разяснява още ръководителят на ДКК.

Снимка: Георги Димитров
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР