В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват стриктно мерките

...
В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват стриктно мерките
Коментари Харесай

В свиневъдните комплекси в Добричка област се спазват мерки за биосигурност

В свиневъдните комплекси в Добричка област се съблюдават прецизно ограниченията за биосигурност, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация след съвещание на регионалната епизоотична комисия във връзка новия случай на африканска чума при дивя свиня в землището на варненската община Девня.

В промишлените свинеферми в Добричкия район е обезпечен непоколебим хигиеничен надзор за личния състав, както и пропускателен режим в обектите, е показал шефът на регионалната дирекция по сигурност на храните доктор Борислав Каменов.

В Добричка област има осем промишлени обекта за развъждане на прасета като в най-големия комплекс - в село Козлодуйци, животните са към 50 000.

Общини, в които към момента няма терени за загробване на животни, инфектирани с африканска чума, би трябвало да дефинират такива места, е измежду ограниченията, разпоредени от регионалната епизоотична комисия. Ловът на диви прасета завърши, само че ловците би трябвало да продължат да наблюдават за трупове на животни, с цел да не се допусне разпространяване на африканска чума, показват от регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР