В Световния ден на здравето ви срещаме с двама успели

...
В Световния ден на здравето ви срещаме с двама успели
Коментари Харесай

„Трябва да има разбирателство“: Анна и Иван Богданови – между медицината и любовта

В Световния ден на здравето ви срещаме с двама съумели лекари –  доктор Анна Богданова и доцент доктор Иван Богданов. Неведнъж те са награждавани за работата си, а с изключение на лекарската специалност, тях ги свърза и любовта.

7 април е и професионален празник на всички, работещи в хуманната медицина

Анна и Иван Богданови се срещат още като студенти в университета и скоро по-късно заживяват дружно. 

„ Две години по-късно се появи синът ни и нещата просто си продължиха естествения ход. Благодаря на Господ, че съумяваме да се поносим и допълваме. Аз не присъствам по-често от вкъщи, би трябвало да има някакво съгласие “, казва д-р Богданова.

Снимка: bTV

Професията им е обвързвана с доста труд и учене, както и с ограничения, пропускане на празници и фамилни събрания. 

„ Може би нямаше да е толкоз елементарно да се изтърпим един различен, в случай че не бяхме и двамата лекари. Трябва да си го признаем, тъй като има схващане, когато единият има работа или се наложи да излезе измежду нощ или би трябвало да пътува за конференция “, допълват семейство Богданови.

Снимка: bTV

Д-р Анна Богданова е акушер-гинеколог. Учи медицина в Карловия университет в Прага, а по-късно и в Медицинския университет в София. В последните години тя се утвърди като един от най-търсените експерти по фетална медицина у нас.

Снимка: bTV

„ Усещането за мен е постоянно доста прочувствено. Хората идват с вяра и усмивка и чакат да видят същото в нашите очи и отношение. Това е един доста сърдечен миг – виждаш твоето дете, без значение че то още е народено, ти имаш опцията да имаш този контакт с него още преди този момент “, споделя доктор Богданова.

Иван и Анна са трето потомство лекари, с голям брой награди и международно самопризнание

Съпругът ѝ доцент доктор Иван Богданов е кожен лекар и венеролог. Той учи медицина в университета „ Жозеф Фурие “ във Франция, а по-късно и в Медицинския университет в София.

Снимка: bTV

И двамата вземат решение да се осъществят в България, защото желаят да градят основи у нас.

„ Много бих се радвал, в случай че с нашата работа успеем да създадем по-подходяща средата за това и нашите деца да останат в България, с цел да се усещат удобно да работят тук и да имат самочувствие на лекари “, споделя доцент доктор Богданов. 

Снимка: bTV

По думите му на младите не би трябвало да се гледа като на безвъзмезден труд и хора за всичко, а би трябвало да им се оказва помощ и да се развива капацитетът им. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР