В Световния ден на здравето държавният глава Румен Радев връчи

...
В Световния ден на здравето държавният глава Румен Радев връчи
Коментари Харесай

Румен Радев връчи Почетния знак на 15 изявени медици и здравни специалисти

В Световния ден на здравето президентът Румен Радев връчи Почетния знак на президента на 15 изявени медици и здравни експерти, които се борят на първа линия с Коронавирус пандемията. Имената на наградените са препоръчани от няколко професионални организации.

Церемонията стартира с едноминутно безмълвие за починалите медици, жертви на подлия вирус .

Президентът Радев благодари на всички здравни служащи, които с чест и достолепие извършват своя заветен дълг и изрази признателността си за избора им да останат и да работят в България.



" И не рядко във вашите неимоверни старания да възстановите дишането на вашите пациенти, вие самите оставахте без мирис от отмалялост и безсилие. Искам да ви благодаря за всеки оздравял пациент, за всеки избавен човешки живот ", съобщи Румен Радев.

Според президента здравната система също се нуждае от лекуване, което да спре загубата на фрагменти и на финансов запас, както и да я направи по-ефективна. Семейният доктор доктор Гергана Николова уточни, че всеки доктор на първа линия заслужава тази премия.

" И аз мисля, че получавайки я ние, това е оценката за труда на всеки един от нас ", добави доктор Гергана Николова.

Думите на доктор Дончо Дончев бяха ориентирани и към медиците, както той се изрази, " които починаха на фронта, наименуван български лечебни заведения ".

" Ще употребявам думите на националния стихотворец към душите на починалите: " Юнаци, лека нощ! ", сподели още доцент доктор Дончо Дончев, шеф на поделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания на ВМА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР