В световния ден на потребителя, тази година посветен на смарт

...
В световния ден на потребителя, тази година посветен на смарт
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Всяка година потребителите са по-защитени

В международния ден на потребителя, тази година отдаден на смарт технологиите, ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов съобщи, че потребителите са станали по-активни в сигналите си, а доверието им в институцията се усилва. Коментара си той направи в утринния блок на Българска национална телевизия, където добави, че най-честите недоволства на потребителите са в областта на връзките. Той прикани и консуматори, и търговци на смарт технологии да са по-запознати с качествата и характерностите на продуктите, които купуват или оферират.

Целия диалог гледайте във видеото:

От всякъде сме обградени от умни технологии, поради което тазгодишният ден на потребителите е отдаден на тези артикули.

Големите проблеми с сходни артикули идват до незадоволително познаване на характерностите им, съобщи Димитър Маргаритов. Като образец той уточни навлизането на смарт телефони посредством мобилните оператори в България, когато сметките на мнозина са се нараснали.

Най-честите недоволства са в областта на връзките - за по-високи разноски, ниско качество на услугата или недостатък на устройството. Ако няма съответна реакция на търговеца - като подмяна или корекция на стоката - потребителите би трябвало да се извърнат към КЗП, която да направи нужната инспекция. Това става посредством подаване на тъжба към комисията или посредством платформата на КЗП, изясни Маргаритов.
 Димитър Маргаритов: 470 тъжби са постъпили в КЗП по празниците Димитър Маргаритов: 470 тъжби са постъпили в КЗП по празниците
470 тъжби са постъпили в интервала от 22 декември до 1 януари в Комисията за защита на конкуренцията за нарушавания на търговците. Увеличението е с 10-15...

Той прикани търговците да изясняват на потребителите в детайли за качествата и характерностите на цифровите артикули, които оферират.

КЗП не постанова огромни наказания, само че не постоянно размерът на санкцията подсигурява, че нарушаването няма да се повтори. Наложената санкция има освен парично отражение, само че и нанася щета върху имиджа, сподели Маргаритов.

Всяка година потребителите са по-защитени от миналата, убеден е Димитър Маргаритов. Според него хората са станали по-активни, а доверието в Комисията за отбрана на потребителите се усилва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР