В Световния ден на поезията, 21 март, се радваме да

...
В Световния ден на поезията, 21 март, се радваме да
Коментари Харесай

Световен ден на поезията с V-и МФП „Орфей – Пловдив“

В Световния ден на поезията, 21 март, се радваме да обявим цялостната селекция на участниците в тазгодишното Пето издание на Международния фестивал на поезията „ Орфей – Пловдив “ 2022.

11 поети от 10 страни се събират в Малката раннохристиянска базилика на Пловдив на 12 и 13 май от 18 часа – двете публични церемонии на фестивала.

Въпреки тежката обстановка в Европа, макар рецесията, присъединяване във форума ще вземат поетите Атаол Бехрамоглу /Турция/, Хосе Барионуево /Испания/, Шота Яташвили /Грузия/, Джузепе Наполитано /Италия/, Пуджа Пиямвада /Индия/, Вячеслав Куприянов /Русия/, Нева Лукич /Хърватия/, Даниела Андоновска Трайковска и Борче Панов /Северна Македония/, и българите Гергана Златкова и Тильо Тилев.

Техните произведения на роден език и в превод на британски и на български може да четете на уеб страницата на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu.

Под щемпел са и двете книги на форума – мултиезичния алманах с лирика и двуезичната книга с есета на тематика „ Фигурата на Орфей – сред мига и мита “.

МФП „ Орфей – Пловдив “ 2022 е план на фондация „ Пловдив ЛИТ “, подсилен от Община Пловдив – Дирекция „ Култура и археология “, и е част от Културния календар на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР