В Световния ден на океаните (World Oceans Day) Kia Europe

...
В Световния ден на океаните (World Oceans Day) Kia Europe
Коментари Харесай

Kia Europe анонсира нови партньорства за изграждане на устойчиво бъдеще

В Световния ден на океаните (World Oceans Day) Kia Europe разгласи началото на четири стратегии за съдействие с няколко start-up компании - Polyola, Odyssey Innovation, Sieve и Waterhaul. Kia има вяра, че решенията за създаване на стабилно бъдеще не могат да бъдат реализирани от една-единствена държавна организация или бизнес конструкция. От компанията считат, че би трябвало да се потърси резултата от сдружаването и взаимните дейности посредством създаване на партньорски организации и други форми на съдействие, при които всички да работят дружно за постигането и одобряването на една обща цел. Това съдействие отразява и удостоверява напъните на Kia в световен проект, ориентирани към освобождение на околната среда от пластмасови боклуци.

„ Идеята за екологична резистентност е в основата на нашето придвижване, вдъхновяващо новата подвижност “, означи Сьорд Книпинг, вицепрезидент маркетинг и продуктово развиване на Kia Europe. „ В тази си визия ние намираме съидейници като младите марки Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola и Sieve – също като тях, ние сътворяваме виновни към околната среда потребителски преживявания, които обогатяват метода на живот на нашите клиенти и насърчават смяната към по-добро с концепцията за взаимно отговорно придвижване. “

Вярваме, че придвижването въодушевява хрумвания, както и че някои хрумвания въодушевяват придвижване. Ето за какво насочваме фокуса на публичното внимание към група от млади и предприемчиви компании, работещи в областта на спортовете и дейностите навън и хвърляме ярка светлина върху техните хрумвания, истории и реформаторски дух, с цел да напомним, че можем да се вдъхновим за по-огтоворно придвижване.

Целта на откритите партньорства е обезпечаването на опция за отговорно придвижване на хората, които споделят убеждението, че когато средствата и формите за подвижност са също толкоз екологично устойчиви, колкото методите и средствата за превозване на свободното време, тогава всички ще бъдат задоволени. Петте участници в програмата за съдействие оползотворяват и рециклират както извлечени от океаните боклуци, по този начин и отпадни първични материали, които биха се трансформирали в замърсители, попадайки в океаните. Стартъп фирмите трансформират тези вторични запаси в потребителски и начин на живот артикули и непрестанно усъвършенстват своята активност с разнообразни нововъведения, ориентирани към понижаване на нездравословното влияние върху околната среда при в същото време оптимално възстановяване на качествата и успеваемостта на своите артикули.

Polyola
Изработка на 100% полиуретанови заготовки за сърф дъски на основата на рециклирани материали и с опция за следващо преработване на 100%
Polyola е компания със седалище във Франция, която черпи ентусиазъм от богатите исторически обичаи на сърфа и ги съчетава с авангардни нововъведения в региона на материалите. Специалистите на компанията създават и доставят на производителите на сърф дъски заготовки от модерни и екологично устойчиви материали с по-малко влияние върху околната среда и доста по-добри качества и експлоатационни характерности. Kia Europe работи дружно с Polyola за бъдещото развиване на производството на сърф дъски, сърф спорта и по-устойчивите форми на подвижност.
• Иновации при материалите - полиуретанът на основата на вторични рециклирани първични материали може след това да бъде напълно рециклиран (втечнен) и по този начин да предотврати безсмисленото и нездравословно депониране на скъпи първични материали, както и да ограничи зависимостта на човечеството от първоначални запаси.

Odyssey Innovation
Ръчни сърф панели (handplanes), направени от уловени в океана отпадъчни материали и ненужни отрязъци от производството на неопренови костюми
Odyssey Innovation е основана в Англия компания, родена от преследваната със пристрастеност концепция за разчистване на моретата от пластмасовите боклуци. През 2014г. създателят на компанията Роб Томпсън събира към себе си група от доброволци водолази, чиято съществена цел е да извличат от морето пластмасови боклуци и свободно носещи се риболовни мрежи и уреди за превръщането им в нещо по-полезно и екологично стабилно. Връзката на Kia Europe с Odyssey цели да отдаде дължимото на отличените с голям брой награди „ ръчни сърф панели ”, основан от сърфисти за феновете на природосъобразния спорт измежду вълните по целия свят.
• Иновации при материалите - Odyssey са създали способ за преработката на извлечените от морето изоставени, изгубени или изхвърлени по различен метод риболовни уреди в 100% кръгли пластмасови пелети, както и оползотворяването на рециклиран неопрен.

Sieve
Перки за сърф дъски от рециклирани капачки за бутилки
SIEVE е немска компания, родена от любовта към морето и устрема към разработка на екологично устойчиви и новаторски решения. Като буйни сърфисти, хората в Sieve са мощно свързани с океана, проблемите с неговото замърсяване с боклуци и преследват праволинейно своята упоритост да допринесат за запазване на моретата посредством намиране на виновни към околната среда решения. Kia Europe се свърза със Sieve, с цел да научи повече за тяхната мотивация, за тяхната пристрастеност към новаторски решения и за процеса на основаване на екологично устойчиви перки за сърф дъски.
• Иновации при материалите - SIEVE употребяват рециклирани полимери от капачки за бутилки с усилена посредством прибавяне на нишки конструкция. За момента влакната са от нов материал, само че експертите търсят интензивно рециклирана опция.

Waterhaul
Слънчеви очила и комплекти за разчистване на плажа, направени от така наречен „ призрачни мрежи ” и друго излишно рибарско съоръжение
Използвайки „ призрачни мрежи ” и друго изгубено или изхвърлено рибарско съоръжение – една от най-вредните форми на пластмасови боклуци в международния океан, Waterhaul основава слънчеви очила с изключителни качества и гама от целесъобразни артикули, които осмислят идеята и генерират социална сила. Всяка зима крайбрежието към Корнуол, в родната за Waterhaul Англия, се препълва от „ призрачни ” мрежи и други риболовен уреди, които заплашват морската фауна. Тази същинска злина подтиква създателите на Waterhaul към създаването на решения, които на основата на разнообразни техники за преработване да спомогнат за превръщането на този пластмасов боклук в потребен запас. Връзката на Kia Europe с Waterhaul отдава дължимото на гамата от забележителни артикули, които въодушевяват връзката на хората с океана и насърчават отбраната на природата.
• Използвани материали - 100% рециклирани риболовни такъми (рамки за слънчеви очила, устройства за събиране на боклуци и обръчи за торби), лещи от минерално стъкло (слънчеви очила) и изхабен материал за ветроходни спинакер платна (чанти за почистване).

Новите материали и революцията в преработването
Миналата година Kia подписа спорзумение за седемгодишно съдействие в световен мащаб с The Ocean Cleanup - организация с нестопанска цел, която създава и внедрява в необятна практическа приложимост на разнообразни способи и технологии за разчистване на международния океан от нездравословните пластмасови боклуци. Събраните от The Ocean Cleanup количества пластмаса се включват в производството и цялостната корпоративна верига за генериране на стойност на Kia.

Kia подхваща и дейни дейности зв тенденция оползотворяване на възобновимите запаси и включване на по-екологични материали в продуктите на марката. Част от този проект е последователното изключване на естествената кожа с скотски генезис и използването на 10 избрани екологично устойчиви материали и съставни елементи в интериора, както и непрекъснатата изследователска и развойна активност в региона на новите материали на биологична основа.

Интериорът на новия Kia EV9 да вземем за пример предлага разнообразни природосъобразни материали като направената от BIO PU (био-полиуретан) кожа, а в доста от съставените елементи във вътрешното пространство са употребявани рециклирани полимерни материали. Текстилните материи и подовите постелки, създаващи уют и чувство за първокласно качество също са направени от рециклиран PET и изоставени риболовни мрежи.

Kia вижда ясна основа за синергийни резултати сред природосъобразните водни спортове и устойчивата подвижност на новия Kia EV9, който е идеалното транспортно
средство за действия навън. Включената в оборудването на новия модел технология V2L (Vehicle-to-Load) дава опция за зареждане за външни електрически потребители и къмпинг съоръжение, а типичният за SUV моделите свободомислещ темперамент е съвършен за всевъзможни завършения измежду природата.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР