“В световен мащаб се твърди, че близо една трета от

...
“В световен мащаб се твърди, че близо една трета от
Коментари Харесай

Пищим, че цените в магазините хвърчат, но изхвърляме стотици хиляди тонове храна 

“В международен мащаб се твърди, че близо една трета от храната създадена за година се изхвърля. По данни на Евростат, това са към 57 милиона тона храна, или 127 кг на човек. Разхищението предизвиква спомагателни въглеродни излъчвания, а в това време в Европейски Съюз има над 30 милиона души, които не могат да си разрешат топла храна на всеки два дни. “ - това разяснява пред Euronews създателят на платформата за храна foody.to - Светослава Симеонова.

Гостът разяснява и идното събитие “Да спасим повече от положителния усет ". То е част от поредност събития свързани с кръговата стопанска система и цели обединяване на бизнеса и започващите компании за основаването на повече устойчиви предприятия.

“ За нашата компания е значимо да бъдем връзката сред останалите бизнеси и ХоРеКа бранша, където ние участваме много интензивно. Получаваме доста положителна противоположна връзка, както от други започващи компании, по този начин и от неправителствения бранш. Вярваме, че точно с такива устойчиви партньорства можем да създадем тематиката в действителност забавна и тя да стане значима. “

Симеонова разяснява и по какъв начин дребните стъпки които всеки консуматор подхваща могат до доведат до едно по-устойчиво бъдеще.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР