В световен мащаб има засегнати над 200 деца с този

...
В световен мащаб има засегнати над 200 деца с този
Коментари Харесай

Проф. Христова с последни новини за новата мистериозна опасност

" В международен мащаб има наранени над 200 деца с този тайнствен хепатит. Нямаме епидемиологична конюнктура. Напротив, изследванията не могат да създадат връзка сред обособените случаи.

Хепатитите при деца са доста редки и това го прави тайнствен. Вероятно се касае за заразен извършител. Провеждат се изследвания, с цел да може да се потвърди нещо ", това съобщи проф. Ива Христова във връзка появяването на новия тайнствен Хепатит при деца.

" В дъното евентуално ще се окаже една композиция от вируси, евентуално и К-19, и някакви други подлежащи фактори. Може би преболедуване от коронавирус, както и съпътстващи фактори, които да доведат до това.

В България нямаме даже подозрителен случай. Ще се тестват при съмнителни случаи с ПСР или с серум антитела ", посочи проф. Христова в утринния блок на bTV.

" Сравнително бързо настава болестта. Стомашно-чревно неразположение, потъмняване на урината. Няма висока температура.

Лечението е сериозен въпрос за това тежко заболяване. При 10% от случаите имаме чернодробна непълнота и се нуждае трансплантация.

Заболяването е задоволително рядко, с цел да не се одобри целеустремено търсене. При тези алармиращи признаци се прави тест. В Националния център се работи бърдо, до 2-3 дни стават подготвени резултатите.

Не е явен механизмът, по който се предава хепатитът. Не е единствено със слюнка, а също и посредством нечисти предмети, тъй че е доста значима хигиената на ръцете ", посочи проф. Христова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР