В световен мащаб бирата е най-консумираната алкохолна напитка, като е

...
В световен мащаб бирата е най-консумираната алкохолна напитка, като е
Коментари Харесай

Ефектът на бирата: Какво се случва в тялото ви, ако пиете всяка вечер

В международен мащаб бирата е най-консумираната алкохолна напитка, като е изборът на мнозина, които желаят да се провиснал след под напрежение работен ден. Ако сте привикнали да я консумирате всекидневно, ето резултатите, които може да провокира в тялото. 

Бирата нормално съдържа сред 5 и 12% алкохол и се смята за по-малко нездравословна от другите питиета. Няколко изследвания са открили, че бирата може да помогне за увеличение на продължителността на живота, понижаване на болката и риска от сърдечни болести. Нека не забравяме обаче, че това са преимуществата на ниската консумация на бира и че алкохолът в огромни количества има доста отрицателни резултати. 

" Въпреки позитивната връзка сред потреблението на бира и дълголетието при мъжете и дамите, тези резултати не би трябвало да се поясняват като покана за консумация на алкохол ", предизвестяват създателите на проучване, направено в университета в Маастрихт.

" Бирено коремче "

Бирата е доста калорична и за разлика от тези в храната, те се отсрочват главно в региона на корема. Коремните мазнини са по-опасни за здравето и по-трудни за унищожаване, отбелязва Times of India. 

Бирата в умерени количества е потребна за здравето на сърцето, само че рядко се пие единствено една. Ако превишите лимита, алкохолът може да усили риска от инсулт, диабет вид 2, коронарна болест на сърцето и високо кръвно налягане. 

Бъбреците могат да страдат

Две бири дневно за мъже и една за дами е умереното количество, само че надхвърлянето на тази граница може да има последици. Бирата с високо наличие на алкохол покачва риска от хипертония и развиване на бъбречни болести. Освен това може да докара до дехидратация и дисбаланс в организма. В дълготраен проект бъбреците могат да бъдат повредени и да зародят камъни или бъбречна непълнота.

Може да докара до недостиг на витамини

Редовната консумация на бира може да накара тялото да " изиска " повече витамини и минерали. За да метаболизира алкохола, тялото се нуждае от спомагателни хранителни субстанции, като витамини от група В. Ежедневната ви диета може да помогне за посрещането на тази потребност, само че тялото би трябвало да работи повече, с цел да ги усвои. В дълготраен проект този развой може да докара до дефицит на витамини, което може да повлияе на вътрешните функционалности. 

Може да докара до проблеми със съня

Алкохолът и спокойният сън не вървят добре дружно. Резултатите от някои проучвания демонстрират, че пиенето на бира може да помогне на човек да заспи по-бързо, само че не му оказва помощ да спи добре. Това може да докара до отмалялост денем и проблеми с концентрацията. Алкохолът понижава качеството на съня и скапва настроението. Освен това тези, които прекаляват, могат да страдат от бодърствуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР