В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода.

...
В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода.
Коментари Харесай

11 важни признака че не пиете достатъчно вода

В света няма нещо по-освежаващо, в сравнение с ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отхвърли, че от време на време единствено чаша вода може да утоли жаждата по-добре, в сравнение с чаша кафе или сода.

Въпреки това, прекалено много от нас не пият задоволително вода на дневна база. А като се лишаваме от това, непрестанно повреждаме нашите тела. Ако разпознаете някой от следните признаци в себе си, предлагаме ви незабавно да изпиете чаша H2O.

Сухота в устата

Това наподобява много явно, само че последствията може и да не са такива. Разбира се, всякога, когато почувствате лепкаво, гадно възприятие в устата ви, явно бихте потърсили някаква течност. Сладките питиета обаче са единствено краткотрайно решение. Питейната вода смазва слизестите мембрани в устата и гърлото, които ще продължат да поддържат устата ви влажна със слюнка дълго след първата глътка.

Вашата кожа е суха

Кожата ви е най-големият орган на тялото ви, тъй че, несъмнено, би трябвало да бъде хидратиран. Всъщност, сухата кожа е един от най-ранните признаци на цялостно обезводняване, което може да докара до доста по-големи проблеми. Липсата на вода значи липса на пот, което води до неспособност на тялото да се почисти от измие непотребните отрови, насъбрани в организма ви през целия ден. Ако желаете да предотвратите това, първата стъпка е да пиете повече вода.

Прекалено сте жадни

Вече споменахме за сухотата в уста, само че тук приказваме за жадност, която мъчно се утолява. Всеки, който в миналото е имал махмурлук, може да ви каже, че при пробуждане тялото ви просто желае още и още вода. Алкохолът ви дехидратира, а питенето на вода изпраща сигнал до мозъка за още, до момента в който равнището на течността в организма ви се върне към изходното равнище. Слушайте какво ви споделя тялото ви, то знае най-добре.

Очите ви са сухи

До в този момент би трябвало да е станало ясно, че питейната вода визира повече от устата и гърлото ви. Липсата на банкет на вода води до сухи кръвожадни очи (отново, мислете за последния ударен махмурлук). Без вода в тялото слъзните жлези изсъхват. Сигурно си мислите " И какво като не мога да рева? ", Осъзнайте, че това може да аргументи доста повече щета на очите ви, изключително в случай че носите контактни лещи.

Усещате болежка в ставите

Нашите хрущялни и междупрешленни дискове се състоят от към 80% вода. Така че е безспорна нужда да предпазим костите ни от търкане едни в други. Поддържайки тялото си хидратирано, вие си гарантирате, че ставите ви могат да се оправят с неочаквани придвижвания, като да вземем за пример тичане, скачане или рухване.

Мускулната ви маса понижава

Вашите мускули също се състоят най-вече от вода. Очевидно, по-малко вода в тялото, значи по-малко мускулна маса. Пиенето на вода преди, по време и след подготовка освен ви води до хидратиране и комфорт, само че и води водата до верните места във вашето тяло и понижава вероятността от пораждане на инфектиране и мускулна тресчица, свързани с упражненията.

Оставате болен по-дълго време

Пиетенето на вода разрешава на тялото ви да промива токсините непрестанно. Вашите органи работят, с цел да филтрират някои отпадъчни артикули като машина, само че в случай че не захранвате машината с вода, тя не може да работи вярно. Това, което се случва в обезводнено тяло, е, че органите стартират да извличат складирана вода от области като кръвта ви, което води до напълно нов набор от проблеми.

Усещате отмалялост и заспалост

Както преди малко споменахме, когато тялото е обезводнено, то " заема " вода от кръвта ви. Липсата на уместно хидратирана кръв води до липса на О2, който се разнася по тялото. Разбира се, неналичието на О2 води до унесеност и цялостна отмалялост. Липсата на устойчивост значи, че ще започнете да усещате, че по-рано денем висе доспива (и не забравяйте, че кафето няма да помогне в дълготраен план).

Усещате апетит

Когато сте обезводнени, тялото ви може да стартира да мисли, че се нуждае от храна. Това се случва през целия ден, а през нощта се събуждате с готовност за среднощна закуска. Въпреки това яденето на храна основава повече работа за тялото ви, до момента в който питейната вода пречиства и доставя вашите органи с нужното „ гориво “, с цел да се оправят с другите процеси в тялото ви.

Имате проблеми с храносмилането

Говорихме преди за секрета в устата и гърлото си и по какъв начин хидратирането разрешава мембраната да действа вярно. Това важи и за цялата храносмилателна система.Без подобаваща хидратация стомашната киселина може да аргументи съществени увреждания на вашите вътрешни органи. Това води до киселини и неприятно храносмилане.

Усещате прибързано стареене

Количеството вода, което телата ни задържат естествено понижава с възрастта. Това значи, че защото остаряваме, би трябвало умишлено да увеличим приема на вода. Докато преждевременното стареене е по-очевидно извън, вредите, които се предизвикват на нашите вътрешни, в последна сметка ще се почувстват в дълготраен проект. За да намалите риска от стареене на тялото си, е значимо да продължите да пиете много вода през целия си живот./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР