В света на здравословните храни, салатите с киноа изпъкват като

...
В света на здравословните храни, салатите с киноа изпъкват като
Коментари Харесай

Здравословна салата с киноа

В света на здравословните храни, салатите с киноа изпъкват като извънредно витаминозна и вкусна алтернатива. Днес ще ви представим рецепта за витаминозна салата с киноа, която освен ще задоволи вашите вкусови рецепроти, само че и ще ви зареди с нужните хранителни субстанции.

Съставки:
1 чаша киноа, добре измита 2 чаши вода 1 чаша чери доматчета, нарязани на половинки 1 краставица, нарязана на кубчета 1 алена чушка, нарязана на ситни ленти 1 авокадо, нарязано на филийки 1/2 чаша нарязани магданоз и мента 1/4 чаша олио от авокадо или зехтин Сокът от 1 лимон Сол и черен пипер на усет
Инструкции:
В огромен съд, сложете киноата и водата. Варете на слаб огън, до момента в който водата се изпари и киноата се свари. Оставете я да изстине. В огромна купа, смесете киноата с чери доматчетата, краставицата, алената чушка, авокадото и магданоза. В обособена купа, разбъркайте дружно олиото от авокадо (или зехтин), лимоновия сок, сол и черен пипер. Налейте дресинга върху салатата и добре разбъркайте.
 

Киноата е отличен източник на протеини и фибри, съчетана със свежите зеленчуци и дресинга от авокадо и лимон, основава неповторима детонация от усети. Тази салата освен ще ви засити, само че и ще ви сервира витамини, минерали и сила за целия ден. Поднесете си здравословна лукс с тази рецепта и насладете се на храна, която е добра и за вашия усет, и за здравето ви.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР