В света на високите технологии сигурността и производителността не винаги

...
В света на високите технологии сигурността и производителността не винаги
Коментари Харесай

Intel намалява производителността на изчислителните машини по света от съображения за сигурност

В света на високите технологии сигурността и продуктивността не постоянно вървят ръка за ръка. В последните вести от ИТ колоса Intel стана ясно, че компанията е взела съществено решение да забави продуктивността на компютрите, с цел да подсигурява сигурността на потребителите. 

Според Tom`s Hardware, инженерите на Intel са решили да отстранен рисковата накърнимост с кодово име „ Downfall “ в зародиш.

Според публицисти от Tom`s Hardware, уязвимостта с идентификатор CVE-2022-40982 е повишена до световни размери, принуждавайки Intel да признае казуса и да откри способи да го поправя. 

Опасността е, че нападателите могат да получат достъп до персоналните данни на потребителите, в това число пароли, известия и ключове за криптиране.

За да се бори със опасността, Intel пусна актуализация, която наподобява оказва доста въздействие върху продуктивността на процесора.

Експертите от Tom`s Hardware цитират специалистите по операционна система Linux от Phoronix, които са провели серия от проби.

Резултатите от тестванията са впечатляващи: актуализацията може да понижи продуктивността на компютри с процесори Intel с до 39 %.

Примерите за съпоставяне на разнообразни модели процесори приказват сами за себе си: продуктивността на Xeon Platinum 8380 и Xeon Gold 6226R спадна с 6 %, до момента в който Cascade Lake загуби 33 % мощ, а Core i7-1165G7 имаше 11 до 39 % загуба на продуктивност според от вида тест.

Важно е да се означи, че съгласно експертите първичните упования за спад на продуктивността са били до 50 %. 

Това ви разрешава да смекчите негативното влияние на актуализацията върху компютрите на потребителите, само че алтернативата остава: откажете се от актуализацията в името на продуктивността или пожертвайте скоростта от съображения за сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР