В света на секс играчките, вибраторите и аналните разширители често ...

В света на секс играчките, вибраторите и аналните разширители често

Всичко, което трябва да знаете за класическата секс играчка - дилдо

В света на секс играчките, вибраторите и аналните разширители постоянно лишават светлината на прожектора от тези другояче основополагащи принадлежности на удоволствието - дилдата.
История на дилдото
Все още не е ясно от кое място идва думата „ дилдо “. Дори оксфордският британски речник я разказва като дума с „ незнаен генезис “, написа sexwell.bg.

Една от теориите е, че названието идва от фалосовиден камък, с който в миналото са се залоствали веслата на лодките. Други теории настояват , че думата идва от италианското „ diletto” – наслаждение . Историята познава и нарицателни като Olisbos, от гръцки – дилдо, направено от кожа. Godemiche пък се назовава дилдото с тестиси.В някои езици имената за дилдо са много по-описателни – да вземем за пример , на съветски – фаллоимитатор, на хинди – darshildo, на испански – consolador (успокоител) и на Уелски – cala goeg (фалшив пенис).

Дилдото, без значение по какъв начин е получило своето име, в една или друга форма постоянно е участвало в историята на човечеството. Фалосовидни артефакти, датиращи още от ранния Палеолит, са били употребявани със сексуална цел - направени от камък, катран, дърво и други материали, които можели да бъдат оформяни и в това време да запазят солидността си.

Най- остарялото дилдо познато на човечеството е 20 сантиметров каменен фалос от този срок - на цели 30 000 години! Това ни посочва , че без значение в кой срок се намираме – желанието за реализиране на наслаждение е безусловно инстинктивно и естествено.
Дидлото през днешния ден
Благодарение на актуалните материали и технологии, на маркета могат да се открият всевъзможни по форма и функционалност дилда - единични, двойни, дискретни, реалистични и фантастични!
Пенис дилда
Пенис дилдото е завършено като реални пенис – с добре откроена глава, релефни вени, със или без тестиси. Дилдото с тестиси е уместно и за анален секс, защото тестисите играят ролята на необятна основа, която не разрешава на играчката да навлезе прекомерно във вътрешността в ректума. Пенис дилдата се радват на огромно внимание, защото с изключение на физическо наслаждение , умеят да възбуждат въображението и ума – а един от най-големите „ полови “ органи у индивида е точно мозъкът.
Дискретни дилда
Дискретните дилда имат издължено тяло, само че по- ексцентричен дизайн, който не наподобява на член. Те са забавни, съвременни и постоянно външният им тип е директно обвързван с удоволствието, което доставят – наистина ли ще са от мек или стабилен материал, с спомагателен релеф или друга екстра, удоволствието е обезпечено !
Двойни дилда и дилдо за двойки
Двойните дилда съставляват дълго дилдо, чиито два края приключват с пенис или фалическа форма. Тези дилда могат да се употребяват по едно и също време от две дами , само че това не значи , че не могат да се употребяват и от двама мъже, или мъж и дама . Ако е доста гъвкаво, двойното дилдо може да бъде употребявано и единствено от един човек – анално-вагинално. Двойните дилда нормално се създават от еластичен материал, който няма да ограничи употребата им по някакъв метод .

Дилдото за двойки, наричано още пенис-колан (без колан) е относително нов тип играчка, който може да се употребява по едно и също време от дама и мъж, или две дами . Дилдото има една пасивна и една дейна част. Пасивната част, която е по-малка, се слага във влагалището, и се задържа благодарение на тазовите мускули. Разбира се, това изисква прочуто изпитание и евентуално ще бъде доста по- просто за дами , които са тренирали влагалищните си мускули с вагинални топчета. Придържайки дилдото дамата прониква в своя сътрудник или партньорка, като по едно и също време доставя наслаждение и на него, и на себе си.
Дилда от нестандартни материали
Метал, стъкло и керамика – сигурно финалното нещо, което в миналото ви е идвало на разум , е че от тези материали се правят секс играчки. Е, правят се, и то доста специфични !

Хубавото на нестандартните солидни материали е, че те са доста лесни за подкрепа , извънредно хигиенични (не задържат миризми и телесни течности) и са на процедура безконечни . Друг плюс е чувството , което оставят – оптимално гладки, а потопени в съд с топла или студена вода, одобряват нейната температура и доставят друго чувство при всяко потребление .
Поддръжка на дилдото
За разлика от вибраторите и други секс играчки, които имат малки механични съставни елементи , дилдата са доста по-издръжливи играчки, а според от материала могат и да се поддържат много по- просто . За всяко дилдо е задоволително да употребявате антибактериален спрей, малко хладка вода или сапун. Стъклените, керамичните и металните дилда по никакъв начин не са капризни във връзка с подкрепа и ще ви служат дълго време - инвестиция, която си заслужава.

Дилдото е прелестна класическа играчка, с която доста хора ще открият една друга страна на удоволствието.

Източник: fakti.bg