В света на рекламата се забелязва тенденция - ТВ клипове

...
В света на рекламата се забелязва тенденция - ТВ клипове
Коментари Харесай

Тенденция: Реклами като филмови трейлъри

В света на рекламата се вижда наклонност - ТВ клипове стартират като филмови откъси на нови филми, след което се оказва, че са реклами на разнообразни артикули или услуги.

Темата разяснява изданието за маркетинг Adweek. 

Тенденцията се удостовери от тазгодишния край на американската футболна лига Супербоул 2018. По време на най-скъпото ТВ лъчение в Съединени американски щати за цялата година беше излъчено видео, което стартира като привидна реклама на нов филм за Крокодила Дънди. Това се оказа реклама на Австралия като туристическа дестинация. Кампанията бе на известната организация Droga5. 

Няколко седмици по-рано веригата Taco Bell също пусна клип, който бе видимо като тейлър на филм, с присъединяване на артиста Джош Дъмел. Целта бе да се заяви за прибавяне на картофки към меню на веригата за бързо хранене. 

Други марки също използваха метода. Сред тях бе стилният бранд Robert Graham, който излъчи реклама, започваща като кино филмов откъс. 

Защо се употребява този метод?

Едно от вероятните пояснения е, че феновете в този момент повече се свързват с филми, в сравнение с с обичайна рекламна акция.

Това разяснява основният изпълнителен шеф на Red Interactive Ник Фелпс. " Малко неща предават културата толкоз, колкото филмите и карат хората да се вълнуват. Изглежда безусловно разумно това да се употребява от марките ", споделя той. 

Криейтив експерти считат, че креативният развой за правене на естествена рекламна акция и този за кино филмов откъс са значително идентични. Затова не е толкоз мъчно. Изисква се повече внимание към детайлите. Особено когато рекламираш фиктивен филм, нали? 

" Тези марки употребяват ориентиран към себе си комизъм, с цел да накарат хората да ги харесват... Компаниите се забавляват със себе си и в сегашния маркетингов климат, изпълнен с несъразмерни обещания, това ги издига над останалите. Честността на този метод е глътка чист въздух за потребителите ", споделя още Майк МакКей - основен креативен шеф на Eleven.

От Taco Bell пък изясняват за акцията им - “Web of Fries ”, че са желали да показват новото меню също както биха показали един заслужен за премия филм. Целта била феновете да си зададат въпроса в действителност ли има подобен филм.

 

 

За туризма на Австралия и Дънди крокодила били основани подправени страници в кино сайта IMDb - за хората, които потърсят кино лентата в интернет, щом видят рекламата. Показани били и билбордове на подправения филм. От организация Droga5 изясняват, че са си сложили за цел да предизвикат да се заприказва за тематиката и да създадат реклама като за един блокбъстър. 

Ключова част от рекламирането посредством подправен кино филмов откъс, съгласно специалистите, е намирането на точното време да се покаже такава реклама. За туризма на Австралия Супербоул 2018 е бил съвършен миг. Рекламата има и близо 7 млн. прегледа в YouTube. 

Марките, които пасват добре за тази процедура са тези, които имат в своето ДНК прочувствена връзка на хората с тях, противопоставяща се на директните маркетингови тактики и паричните цели, които по принцип са смисъл на маркетинга. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР