В света на алпийските ски настъпи краят на една ера.

...
В света на алпийските ски настъпи краят на една ера.
Коментари Харесай

Безкрайно спускане към залеза

В света на алпийските ски настъпи краят на една епоха. Линдзи Вон и Аксел Лунд Свиндал се сбогуваха с белите писти със спусканията на международното състезание в Оре.

И го направиха с безподобен жанр. 36-годишният норвежец завоюва сребро, изоставайки единствено на 2 стотни от новия международен първенец и негов съотборник Шетил Янсруд.

Снимка: Getty Images

А най-успешната състезателка при дамите за всички времена се пребори за бронз в последното си съревнование.

Снимка: Getty Images

34-годишната американка изведе спорта до нови небеса и се трансформира в една от най-разпознаваемите личностни въобще.
Линдзи Вон поставя завършек на кариерата си след международното в Оре (ВИДЕО) Американката заяви новината в обществените мрежи
А в случай че се чудите с какво викингите са по-различни от всички останали... припомнете си непреклонността и безстрашието на Аксел - най-възрастният олимпийски първенец в алпийските ски.

Заедно те трансформираха този спорт вечно. И с право си заслужиха статута на живи митове.

Снимка: Getty Images

Вон и Свиндал са олимпийски първенци. Заедно са спечелили общо 7 олимпийски медала, 7 международни трофеи, 31 кристални глобуса и умопомрачителните 118 победи за Световната купа. Но не оценки могат да обяснят тяхното великолепие, а методът, по който ги печелят.
Това беше всичко! Линдзи Вон завърши кариерата си с бронз от международно! Американката сподели "Сбогом! " на спортната писта в Оре, Швеция
Свиндал и Вон превъзмогват доста тежки рухвания и безчет съществени травми, само че като същински гладиатори се изправят... отново и отново.

Снимка: Getty Images

В Пьонгчанг Свиндал сграбчи златото в спускането, откакто преодоля поредно няколко травми - прорезна рана в региона на слабините, скъсано ахилесово сухожилие и застрашаваща кариерата му контузия на коляното. Травма, която три години по-късно не му дава мира и поради която той повече няма да се състезава.

Вон от своя страна има в неприятния лист счупена ръка, раздрани коленни връзки и неотшумяващи болежки по цялото тяло.

Снимка: Getty Images

" Те постоянно се завръщат и печелят! ", споделя Браян Стемл, който също оцелява след животозастрашаващ случай на " Щрайф ".

В Оре през 2007 година американката печели първите си две оценки - сребърни медали. Повече от 10 години преди този момент Свиндал поставя на врата си за първи път злато в спускането и гигантския слалом.

Вон и Свиндал пресякоха финалната линия за финален път. И даже достиженията им да бъдат усъвършенствани, то пътуването им надолу по хълма в никакъв случай няма да бъде забравено.

Постижения - Линдзи Вон

Снимка: Getty Images

Американката е олимпийска шампионка в спускането от Ванкувър 2010. Двукратна международна шампионка и четирикратна носителка на Световната купа. Завършва кариерата си с четири медала от международни шампионати.

Вон има 82 победи в стартове от Световната купа и остава на едвам 4 от рекордьора Ингемар Стенмарк във безконечната ранглиста по триумфи в алпийските ски.

Постижения - Аксел Лунд Свиндал

Снимка: Getty Images

Норвежецът е олимпийски първенец в супергигантския слалом от Ванкувър 2010 и в спускането от Пьонгчанг 2018. Освен това има сребро в спускането и бронз от гигантския слалом през 2010 година Аксел Лунд Свиндал е петкратен международен първенец и има общо девет медала от шампионати на планетата.

С 36-те си победи в стартове за Световната купа Свиндал се подрежда на шесто място във безконечната класация при мъжете след Пирмин Цурбриген (40), Марк Жирардели (46), Алберто Томба (50), Херман Майер (54), Марсел Хиршер (67) и Ингермар Стенмарк (86).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР