В света има т. нар ловци на вируси – вирусолози,

...
В света има т. нар ловци на вируси – вирусолози,
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Целта е да опознаем вирусите, преди да дойдат сред хората

В света има т. нар " ловци на вируси " – вирусолози, чиято активност е да разпознават непознатите вируси. Идеята е да опознаем вирусите преди те да дойдат при нас. Това сподели вирусологът от Българската академия на науките (БАН) проф. Радостина Александрова по време на заключителното събитие по стратегия „ Дейности в отговор на КОВИД-19 в България “.

Комплексната стратегия, създадена и изпълнявана от БЧК, е финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, показаха от БЧК.

Вирусологът изясни, че вирусите се предават сред типовете – от животните към хората. По думите й този развой не е напълно елементарен, само че експертите наблюдават деликатно обстановката в света след пандемията от ковид, оповестява Българска телеграфна агенция.

Около един милион и шестстотин хиляди са вирусите, които засягат при животните и птиците. От тях към 700 000 се счита, че могат да обиден индивида, разяснява Александрова.

Тя предизвести, че индивидът има „ извънредно нападателно отношение “ към природата, което води до разпространяването на вирусите. Вирусологът даде образец с изсичането на гори, гъстото за заселване на хората, прогонването на животните от естествената им среда, интензивните пътувания и други

Има насъбран опит по време на пандемията от COVID-19, който би трябвало да се употребява в бъдеще, сподели също Александрова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР