В света има много видове гъби. Съществуват над 50 000

...
В света има много видове гъби. Съществуват над 50 000
Коментари Харесай

Тези гъби са изключително полезни – вижте как

В света има доста типове гъби. Съществуват над 50 000 типа гъби, в това число плесени и дрожди. Някои от тях могат да бъдат отровни или даже да провокират халюцинации, само че доста от тях също са в действителност потребни.

Гъбите имат неподозирани кафези

Най-големият организъм в света е гъба, която заема към 2384 акра (965 хектара) почва в Сините планини на Орегон. Гъбите могат да имат лечебни качества. Консумират се от хиляди години. Всички гъби са с ниско наличие на калории и съдържат фибри и хранителни субстанции, от които тялото се нуждае. Те също имат вкусов профил, който се назовава умами. Думата идва от преди 110 години от Япония, което значи „ същността на усета “.
Най-големият жив организъм на Земята тежи 35 000 тона
Нарича се Armillaria ostoyae и е паразитна гъба с дълги черни пипала, които се популяризират и нападат растителността със свирепостт...
Прочети повече
Съдържат още и огромни количества глутамат, който се съдържа в доматите, говеждото месо, сирената и даже комбу (японските сушени водорасли). Гъбите съдържат антиоксидантни, противовъзпалителни и противоракови резултати. Гъбите шийтаке съдържат противотуморно съединяване, наречено лентинан. Те също по този начин са добър източник на витамин D и съдържат противовъзпалителни свойства. Чага гъби, които нормално се употребяват в чайове, съдържат пигмент, наименуван меланин. Всъщност чагата има най-голям резултат ORAC (мярката за антиоксидантна сила) от всяка суперхрана.

Ако желаете ГЪБИТЕ да останат пресни за дълго време, направете това, когато ги купите

В допълнение, разнообразни изследвания демонстрират, че чагата може да помогне при диабет, сърдечносъдово здраве, имунно здраве, отбрана от увреждане на ДНК и холестерол. Можете да намерите смеси за чай от гъби онлайн, които даже могат да заменят кафето! Ако желаете да добавите усет към храната си и да се храните по-здравословно, гъбите са превъзходен метод да подобрите храната и здравето си.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР