В света има голям брой археологически обекти и селища, които

...
В света има голям брой археологически обекти и селища, които
Коментари Харесай

Археологически обекти оживяват заради сухото време

В света има огромен брой археологически обекти и селища, които предстоят да бъдат открити. Много от тях са изчезнали от лицето на земята, тъй като са били построени най-вече от дървен материал. Дървесината се е разпадала и цялата повърхност от този момент се е обработвала неведнъж. Независимо от това, подземен са оживели доказателства за праисторическа активност. По време на продължителна суша и стопляне тези по този начин наречени „ духове на предишното ” се появяват при обработката на земята.

Причина за тях е растежът на културите, породен от съществуването на подземни археологически характерности. Например затрупаният с епохи камък може да попречи на придвижването на водата и питателните субстанции, което принуждава растенията да порастват над него. Каналите към камъните имат по-дълбока почва, което води до естествено събиране на водата там и оттичане от други места.
Разликата в растежа постоянно е доста дребна и мъчно забележима от земята, само че от въздуха могат да се доловят забележими разлики. Някои култури, като пшеницата и овеса, са чувствителни към водата в почвата и елементарно демонстрират тези „ маркировки ”, само че други, като тревата и картофите, не са чувствителни и рядко ни разкриват секрети от предишното. Наскоро рисково изсъхнало време в Обединеното кралство разкри следи от до момента незнаен хендж (конструкция, построена в Европа през неолита и мезолита) в Ирландия. Хенджът е с диаметър 200 м. Според BBC няма проекти за копаене на площадката и откакто реколтата се събере, изображението ще изчезне.

Междувременно, в парк в Нотингам, са открити маркировки на парцели от 18-ти век. Сградата, която е била на това място, е разрушена от пожар през 1938 година Стаите и коридорите стават забележими, защото каменните основи се загряват по-бързо от заобикалящия ги материал. В Ланкашър сухото време пресъздава Викторианска градина. Тя е известна с това, че се появява единствено през лятото.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР