В сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на външните

...
В сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на външните
Коментари Харесай

Екатерина Захариева за Северна Македония: Пропагандирането на омраза към България няма как да се толерира

В утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на удостовери, че министър председателят на Северна Македония Зоран Заев ще дойде през днешния ден в София. Двамата министър председатели ще приказват във връзка с отворените въпроси, само че не бих споделила, че наличието му е обвързвано с напълно по процеса на присъединение, уточни тя. Борисов и Заев ще бъдат през днешния ден съдомакини на срещата на върха на страните от Берлинския развой.

Това е първото по рода си председателство от две страни и за първи път две страни от района са съпредседатели. Целта на този развой е да сближи страните от района. Приоритетите на процеса са стопанска система и съгласуваност, добросъседство и сигурност, съобщи Захариева.

Това, което през днешния ден ще подпишат водачите на страните от Западните Балкани, е триумф за това председателство. Мисля, че и двете страни могат да се похвалят с добре реализирани цели, сподели външният министър.

България постоянно е споделяла със Северна Македония опита си от участието си в Европейския съюз. Сатанизирането на Българя, че е единствената страна, която упорства за осъществяването на критериите, не е напълно правилно, разяснява Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Важно е, че през днешния ден водачите ще бъдат дружно, ще се видят и физически. Нека се опитваме да изпълняваме контракта в дух за благосклонност, вместо да се опитваме да заобикаляме и отлагаме наредбите и да търсим виновност там, където я няма, означи тя.

В Северна Македония ма над 15 000 антибългарски изявления, има надписи против страната ни по табели, назовават ни фашистки окупатор. Пропагандирането на ненавист към съседа няма по какъв начин да се толерира. Не знам по какъв начин е допустимо такова отношение към страна съдружник в НАТО, сподели още Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Нека се върнем към осъществяване на контракта, дано се върнем към добросъседския звук, прикани тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР