В СУ Димчо Дебелянов" започва реконструкция и строително-монтажните работи по

...
В СУ Димчо Дебелянов" започва реконструкция и строително-монтажните работи по
Коментари Харесай

Започва ремонт за над 16 млн.лв. на СУ Д.Дебелянов във Варна

В СУ " Димчо Дебелянов " стартира реорганизация и строително-монтажните работи по плана " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна " по Оперативна програма " Региони в напредък ". Училището е измежду 10-те просветителни институции, в които ще бъдат вложени 16,3 млн. лева безплатна финансова помощ. 
Вече са завършили тръжните процедури и има определен реализатор, който може да започва планувания ремонт. Поради мащабността на плануваните строително-монтажни действия се постанова краткотрайно пренасяне на възпитаници в други просветителни институции. Промяната в организацията на образователния ден - унищожаване на целодневна форма на образование, прекосяване на двусменен режим и други, ще бъде съобразена с образователните проекти и ще бъде осъществена при прецизно спазване на нормативната уредба, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна.
Разпределението на учениците от СУ " Димчо Дебелянов " ще се извърши както следва: I и II клас ще бъдат краткотрайно преместени в СУ " Елин Пелин " / обезпечена по една стая за занималня за сборни групи /; Подготвителна група, III и IV клас - в постройката на ОУ "Иван Вазов " и в Професионална гимназия по електротехника /осигурена е една зала за занималня за трети и четвърти клас/; от V до XII клас - в СУ "Любен Каравелов ". Точната дата на преместването ще бъде оповестена от учителите или шефа на учебното заведение. Осигурена е опция при настъпване на непредвидени условия ОУ " Стоян Михайловски " също да одобри деца и възпитаници. Предложението за краткотрайната организация би трябвало да бъде утвърдено и на сесия на Общинския съвет.

В още три учебни заведения тече подготовка по започване на ремонтни дейности- в Първо главно учебно заведение, в 7 СУ " Найден Геров " и в ОУ " Константин Арабаджиев ". Във всичките общо 7 учебни заведения и три детски градини, които ще бъдат ремонтирани със средства по Оперативна програма "Региони в напредък ", ще бъдат изпълнени и условия за налична среда - създаване на рампи за достъп на инвалидни колички, независими санитарни възли, а размерите на входни порти и стълбищните рампи ще бъдат с по-лесен достъп за хора с увреждания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР