В студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия, министърът на

...
В студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия, министърът на
Коментари Харесай

Росен Желязков: Имаме план относно разпределението на тези 29 милиарда евро

В студиото на „ Здравей, България “ по Нова телевизия, министърът на превоза Росен Желязков, сподели че не вижда връзка сред митингите и социално-икономическите ограничения. „ Целта на тези ограничения не са прахуляк в очите на протестиращите, или туширане на напрежението, или разменна монета за социално-политическо успокоение.

Мерките започнаха да се вземат решение още по време на изключителното състояние. Това са ограничения, които дълго време се дискутираха, дълго време се прави тяхната фина конфигурация “.

Мерките са дълготрайни и ще засягат тази и идната година, ще се развиват, ще има и други ограничения, безапелационен е министър Желязков.

Разбира се, че имаме проект по отношение на разпределението на тези 29 милиарда евро, занапред ще се одобряват, а към този момент са нотифицирани пред Комисията по всяка оперативна стратегия и плановете, и параметрите са декларирани, разгласи Росен Желязков.

Относно студения запас на Топлоелектрическа централа „ Варна “ и връщането на улица в парк „ Росенец “ на общината, Желязков разяснява, че сега тече и инспекция, която е на Върховна административна прокуратура и ще се види дали има нарушаване. „ В един правов ред има механизми, по които се възвръща салдото. “

ГЕРБ и Движение за права и свободи постоянно са били в политически, парламентарен конфронтация, декларира министърът на превоза. „ Само след няколко месеца наближават изборите, тъй че опция постоянно ще има. След изборите по какъв начин ще се сформира държавно управление – това е въпросът, тъй като имаме потребност от непоклатимост, с цел да се преодолеят огромните провокации, които пандемията сложи “.

Протестът е забележителен, счита Желязков. „ Той е с разнообразни послания и най-малко по мое виждане три групи или три трендове има в този митинг. Едните не показват нито политически, нито обществени, нито стопански претенции. Те сякаш работят в тъмната част на денонощието. Другата част, които са забележимите, които търсят посланието към подобряването на социално-икономическото и политическото положение на страната, това са младите, които виждаме на митингите.

С таксиметровия отрасъл от дълго време разясняваме тези ограничения и по-скоро патентния налог, и това е поддръжка по-скоро към общините, в сравнение с към таксиметровия отрасъл, изясни министър Желязков. „ Това е индиректна поддръжка, само че е поддръжка. По отношение на товарните транспорти, бързите транспорти има ограничения – има административни, има и финансови такива. Предстои усилване на контрола над сивия бранш в региона на превоза. Другите ограничения ще засилим през идната година във връзка с огромните – железопътния превоз, авиацията и огромните автобусни транспорти “.

Опасенията на министър Желязков са, че ни следва нелека есен и зима по отношение на идния грип и продължаващата пандемия от ковид. „ Разбира се идват и избори, които ще бъдат повлияни от тази наклонност. “

Към момента ГЕРБ е декларирал, че няма да прави държавно управление с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, в умозаключение съобщи Росен Желязков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР