В студиото на сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната

...
В студиото на сутрешния блок на БНТ председателят на парламентарната
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Към 2025 г. Европейският съюз може да се е увеличил с още страни-членки

В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова изрази вярата, че към 2025 година Европейският съюз може да се е нараснал с още страни-членки.

„ Успяхме с другите две страни от триото да върнем фокуса върху разширението на Европейски Съюз и желаеме да остане по този начин, а политическият знак е позитивен “, съобщи Джема Грозданова. Тя изрази вярата, че към 2025 година страните от Европейски Съюз може и да са повече от 27.

„ Тази година парите за Западните Балкани са над милиард евро, като има опция за предоставяне на още за Западните Балкани, което до момента не се е случвало. Тоест, има приоритет в тази област. Наш приоритет е главно по тематика Западни Балкани в това шестмесечие и до края на годината транспортната съгласуваност и дигитализацията, които са заложени като две обособени точки “, сподели тя.

Грозданова съобщи, че няма да бъдат „ изливани “ пари в страни, които не правят работа. Тя добави, че тактиката на Европейската комисия показва устрема на Европейски Съюз да противодейства на въздействието на Русия и Китай в региона. Доказателство за това е и стремежът на Македония и Гърция да решат казуса с името на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР