В студиото на Панорама по БНТ президентът Росен Плевнелиев (2012-2017)

...
В студиото на Панорама по БНТ президентът Росен Плевнелиев (2012-2017)
Коментари Харесай

Плевнелиев: Трябваше да бъде изгонен един руски разузнавач, активен в България

В студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разяснява геополитическата обстановка. Той съобщи, че България е трябвало да изгони „ един съветски шпионин, деен в България, който има дипломатически паспорт, с цел да покаже взаимност с европейското си семейство.

Според него има доста водачи, които дават поръчка за " мощни ", само че им липсва мъдрост.

Много водачи по света се вършат на мощни водачи, само че малко на брой са мъдрите, съобщи Плевнелиев. Той напомни, че в исторически проект след мощни водачи е настъпвала огромна злополука, като за такива уточни Владимир Путин, Реджеп Ердоган, Виктор Орбан, Доналд Тръмп и други. Като умен президент, който е и мощен ридер, съгласно Плевнелиев е починалият президент на Израел Шимон Перес.

" Например, президентът на Русия е доста мощен - той окупира територия на съседа си, дестабилизира десетки страни към себе си. Но той за мен не е доказателство за мъдрост. Президентът на Съединени американски щати - излиза и споделя " Америка преди всичко ". На мен ми се щеше точно президентът на Съединените щати да каже " Мир преди всичко ", а не да се връщаме десетилетия обратно ", сподели Плевнелиев.

Плевнелиев дефинира дейностите на Виктор Орбан като " източване на демократичната страна " и дефинира Тръмп, Путин и Ердоган като водачи, които омаловажават демокрациите на личните си нации. Най-големият недостиг през днешния ден е просветителният, съобщи Плевнелиев, тъй като уроците на историята не са научени.

Днес имаме потребност от устойчиви решения и във връзка с обстановката, в която се намира планетата, климатичните промени, световните рецесии, съобщи Плевнелиев. Нито един от " мощните водачи " не дава такива, добави той. Ако се връщаме обратно към ужасните епохи на доминирането на националните ползи и велики сили, вървим към тежък спор, добави той.

Росен Плевнелиев дефинира Българското европредседателство като по-успешно от предстоящото. Според него е умен ход на българската страна да се слагат целите ѝ като консолидираното на Западните Балкани.

Бившият президент разяснява случая " Скрипал " като " ползи против правила ". Според него е било значимо България да заеме кардиналната позиция и добави, че е трябвало да се солидизира с европейското си семейство. Министърът на правораздаването Цецка Цачева възрази, че България е изразила неколкократно солидарността си към Европейски Съюз и НАТО по случая с отровения съветски разузнавач.

" Трябваше да бъде изпъден един съветски шпионин, деен в България, който има дипломатически паспорт. Това щеше да нарежда България по различен метод ", сподели Плевнелиев.

Според Плевнелиев работещата формула за България не е правилото на цар Борис III " Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР