В студиото на Денят започва, доц. д-р Ахинора Балтакова коментира

...
В студиото на Денят започва, доц. д-р Ахинора Балтакова коментира
Коментари Харесай

В Денят започва“: На какво се дължат метереологичните аномалии напоследък?

В студиото на " Денят стартира ", доцент доктор Ахинора Балтакова разяснява необикновените за сезона метеорологични условия, въздействието на световното стопляне и предвидимостта на времето.

Според доцент Балтакова релефът на Балканите предпазполага към дълги интервали на превалявания и суша.
доцент доктор Ахинора Балтакова, геоморфолог в Софийският университет „ Св. Климент Охридски “: Тук на Балканите ние сме с подобен релеф, че той е с доста планини, с доста набраздявания и доста мъчно може да се планува какво ще е времето над такава квадратура. Затова, когато тук стартира да вали, то си вали доста дълготрайно, когато обаче се засуши, тогава сушата е относително продължителна.
Тя показа още, че няма такова нещо като предвидимост в такива метеорологични обстановки като тази сега. Според нейните наблюдения зимите в действителност са се трансформирали в последния климатичен интервал.
доцент доктор Ахинора Балтакова, геоморфолог в Софийският университет „ Св. Климент Охридски “: Хората би трябвало да се нагодят към климатичните промени, другояче те са обречени.  Жегите в Източна Канада лишиха живота на минимум 19 души Жегите в Източна Канада лишиха живота на минимум 19 души
Жегите в източната част на Канада лишиха живота минимум на 19 души. Горещата вълна се е настанила трайно в региона на Квебек.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР